Connect with us

EURO 2019 - Kadetinje

Kadetinje se ne bojijo Rusinj

Foto: Slavko Kolar/ŠD Šport

Kadetinje se ne bojijo Rusinj

Slovensko žensko kadetsko izbrano vrsto jutri v Celju čaka začetek evropskega prvenstva, ki ga bodo z uvodno tekmo odprle proti Rusiji. Poleg slednje se bodo izbranke selektorja Borisa Čuka pomerile še s Francijo in Črno Goro.

http://bit.ly/SD-Sport-Anze-Ratajec

Celje je že vrsto let prizorišče evropskih tekmovanj za mlajše kategorije in temu bo tako tudi letos. Tokrat bodo v Zlatorogu in Golovcu gostovale najboljše rokometašice do 17 let iz petnajstih držav – Avstrije, Danske, Hrvaške, Madžarske, Makedonije, Nemčije, Nizozemske, Norveške, Portugalske, Romunije, Slovaške, Španije, Švedske, Francije, Rusije in Črne Gore. Zadnje tri bodo tudi tekmice Slovenije v skupini D.

»Naš cilj od začetka priprav je uvrstitev med najboljših osem reprezentanc v Evropi. Na začetku se nam je cilj zdel visok, vendar skozi treninge in video analize nekaterih tekmec verjamemo, da nam preboj med osem ne more uiti. Vendar bo za to potreben veliko garanja tako v napadu kot obrambi in najbolj pomembno bo, da skupaj stopimo kot ekipa,« je o pričakovanjih uvodoma dejala Angela Rudman.

Angela Rudman trenutno brani barve novomeške Krke. Foto: Slavko Kolar/ŠD Šport

Podpora s tribun eden glavnih dejavnikov

Naše mlade rokometašice že jutri čaka prva preizkušnja na turnirju stare celine do 17 let. Tekmec bo Rusija, ki velja za eno izmed glavnih favoritinj za sam vrh na tem prvenstvu. Obeta se borba in pester obračun do zadnje sekunda, kar tudi obljublja Rudmanova.

Reprezentanco v združenem tandemu vodita Boris Čuk in Pegi Berce. Foto: Slavko Kolar/ŠD Šport

»Vse že nestrpno čakamo, da se prvenstvo začne in pokažemo, koliko smo tehnično ter fizično napredovale. To bo za večino nekaj čisto novega in nepoznanega. Naše prve nasprotnice Rusinje veljajo za ene izmed favoritinj v naši skupini, vendar z borbo verjamemo v zmago. Želimo si tudi čim večje podpore s tribun, ker bomo tako še lažje prišle do željenega cilja,« dodaja članica novomeške Krke, ki bo na položaju levega krila pomemben člen reprezentance.

EP V ROKOMETU ZA ŽENSKE DO 17 LET (CELJE – Arena Zlatorog, dvorana Golovec):
SKUPINA D (Dvorana Golovec):

Četrtek, 1. avgusta, ob 17.00:
Francija – Črna Gora
Ob 19.30:
Rusija – Slovenija

Petek, 2. avgusta, ob 17.00:
Črna Gora – Rusija
Ob 19.00:
Slovenija – Francija

Nedelja, 4. avgusta, ob 17.00:
Francija – Rusija
Ob 19.00:
Črna Gora – Slovenija

SKUPINE ZA ŽENSKO KADETSKO EP 2019:
SKUPINA A: Norveška, Španija, Švedska, Hrvaška;
SKUPINA B: Madžarska, Romunija, Slovaška, Avstrija;
SKUPINA C: Nemčija, Danska, Nizozemska, Portugalska;
SKUPINA D: Francija, Rusija, Črna Gora, Slovenija.

Glavni urednik rokometnega portala ŠD Šport

https://www.facebook.com/lindapskmdoo/

More in EURO 2019 - Kadetinje