Connect with us

Prestopi

Alen Mihalj k novim izzivom naproti v Avstrijo

Foto: Lojze Grčman/ŠD Šport

Za Alenom Mihaljem so pestri časi, saj je bil v veliki dilemi glede nadaljevanja trenerske kariere. Imel je namreč mamljivo ponudbo iz Katarja, kjer bi utegnil prevzeti tamkajšnjo mladinsko reprezentanco, pa vendarle je odhod v toplejše kraje padel v vodo. Zdaj odhaja v Avstrijo, kjer bo prevzel žensko ekipo SC Ferlacha.

http://bit.ly/SD-Sport-Anze-Ratajec

Alen Mihalj nedvomno velja za enega najperspektivnejših trenerjev v Sloveniji. Kot eden redkih se lahko pohvali z lastno rokometno šolo za mlajše kategorije, ki je odlična priložnost za razvoj mladih in nadobudnih igralcev ter igralk na Koroškem. Žal ne bo le del slovenjgraškega rokometa, saj se z novo sezono podaja k novim izzivom naproti v Avstrijo.

Prevzel bo žensko ekipo novega prvoligaša Ferlacha, ki se je iz druge lige prebil v prvo. Kot sam pravi, se že veseli novih izkušenj. »Občutki so odlični. Vsakič, ko pričnem delo z novo ekipo, sem izredno motiviran. Tokrat ob prevzemu članic, v tujini, zato pa še toliko bolj,« je za portal uvodoma dejal Mihalj.

Družina pomembnejša od Katarcev

Alen Mihalj je obenem odlično sodeloval tudi s slovenjgraškim klubom. Foto: osebni arhiv

V mesecu juniju se je Mihalja ogromno povezovalo z morebitnim odhodom v Katar, kjer bi prevzel mladinsko reprezentanco. Bil je v veliki dilemi, saj je bila ponudba nedvomno tudi nekoliko finančno boljša kot ostale. Nato se je vendarle odločil ostati v bližini svoje družine, ki jo ima (ženo in dve hčeri). »Ponudba iz Katarja je bila nekaj časa zanimiva in mamljiva. Vendar bi se moralo takrat veliko stvari poklopiti in urediti v izredno kratkem času, nato pa se je še vse skupaj malo zavleklo z urejanjem birokracije. Prav tako je trenutno v tej oddaljeni državi s popolnoma drugačno kulturo od naše, stanje rokometa vse prej kot rožnato, podobno kot tudi gospodarsko in politično stanje. Da ne govorim o faktorju družine, saj bi mi bilo zelo težko kar enajst mesecev ne videti svojih hčera ter žene. Zato je pretehtala odločitev, da nadaljujemo z delovanjem naše rokometne šole (DRŠAM) in vzgojo rokometnega podmladka na Koroškem. Hkrati pa omogočim sebi in našim mladinkam naslednjo stopničko v rokometnem razvoju in igro v prvi avstrijski članski ligi (WHA),« razloge pove talentirani koroški trener.

Prvotni cilj obstanek, kasneje sredina lestvice

Foto: SC Ferlach

V Ferlachu se bo povsem na novo spopadel z zanimivim izzivom, in sicer prevzem žensko člansko zasedbo. Slednja se je uvrstila v prvo ligo, lansko leto tudi s pomočjo Nike Matavš, katera se zdaj seli na Švedsko (več o tem TUKAJ). V Borovljah želi narediti korak naprej ter si po morebitnem zagotovljenem obstanku, uspeti priigrati tudi boje za sredino lestvice.

http://bit.ly/SD-Sport-Anze-Ratajec

»Želja vodilnih v SC Ferlach je v prvi vrsti obstanek v prvi ligi, oziroma osvojiti nekje 5.-8. mesto na končni lestvici državnega prvenstva. Vtis, ki ga dajejo igralke po prvih treh treningih je zelo pozitiven. Dekleta so izredno motivirana ter pridno trenirajo. Boljši vpogled v stanje ekipe bomo dobili v prihodnjem tednu, ko se nam priključita še zadnji dve igralki ter vratarka bomo odigrali prve trening tekme. Sam si osebno želim čim večji individualni napredek vsake posameznice ter čim bolj močno povezanost med njimi. Ker ostalih ekip v WHA trenutno še ne poznam, težko ocenjujem in postavljam ekipo na mesta spodnjega dela. Si pa definitivno želim, da bi veliko ekip presenetili ter bili na koncu tudi kakšno mesto višje, kot pa so želje samega vodstva kluba,« končuje Slovenjgradčan.

More in Prestopi