Connect with us

Reprezentančni rokomet

Kadeti suvereno preko Arabcev

Enej Jovičič je bil s sedmimi goli skupaj s Tadejem Kljunom najboljši strelec tekme. Foto: IHF & WCH2019 / Filip Viranovski

Slovenska kadetska izbrana vrsta je na svetovnem rokometnem prvenstvu za mlade upe do 19 let v Skopju prišla še do druge zmage. Tokrat so naši fantje zelo prepričljivo opravili s Savdsko Arabijo, na sporedu pa imajo še tri tekme skupinskega dela.

http://bit.ly/SD-Sport-Anze-Ratajec

Slovenska kadetska reprezentanca bo v Skopju na prvenstvu nastopila v močni zasedbi. Del ekipe bosta namreč tudi velenjski organizator igre Domen Tajnik, ki ima za seboj odlično sezono pri Gorenju ter novopečeni Slovenec Miljan Vujović, katerega je poleti v svoje vrste pripeljalo Celje Pivovarna Laško.

Po tesni, a hkrati razburljivi slovenski zmagi nad Čilenci, se je moštvo danes udarilo s Savdsko Arabijo ter slednje suvereno premagalo. Naši fantje so tako vpisali še drugo zmago na tem prvenstvu, odločilne tekme skupinskega dela pa šele prihajajo, saj izbrance selektorja Klemenčiča v nadaljevanju čakajo še Hrvati, Španci ter Norvežani.

Vrhunski začetek, za konec suverena zmaga

Tadej Kljun je prav tako blestel s sedmimi goli. Foto: IHF & WCH2019 / Filip Viranovski

Slovenski mladi upi so vrhunsko odprli srečanje in takoj zavladali na terenu. Nemočni Arabci v uvodnih dvanajstih minutah niso bili kos odlično razpoloženim Slovencem, ki so v 12. minuti vodili že z 1:7. Mlada četa selektorja Klemenčiča je še naprej mirno držala tempo igre, v nadaljevanju pa so se Arabci vendarle prebudili in s tremi zaporednimi zadetki znižali razliko na -5 (7:12). Petminutni slovenski strelski ni pustil večjih posledic in naši so ob odmoru vodili z rezultatom 9:16.

Lan Grbić je na obeh tekmah prikazal odlično predstavo. Foto: IHF & WCH2019 / Filip Viranovski

V uvodnih minutah drugega polčasa je zablestel Enej Jovičič in s štirimi zadetki od petih povečal vodstvo že na +11 (10:21). Sledila je izenačena igra gol za gol, ob koncu pa arabski delni izid s 5:0, vendar to ni ogrozilo slovenske zmage. Tekmo so Slovenci dobili z 22:30.

Tudi tokrat je s sedmimi zadetki blestel Tadej Kljun, a z enakim strelskim izkupičkom se je izenačil tudi Enej Jovičič. S štirimi jima je sledil že Lan Grbič, ki na prvenstvu kaže zelo dobro formo. V vratih je Miljan Vujović zbral šest obramb, Jošt Juričan pa eno manj.

Nova slovenska tekma je na sporedu že jutri, ko se bodo naši fantje ob 18.30 pomerili s Španci.

SP V ROKOMETU DO 19 LET (Severna Makedonija):
Četrtek, 8. avgusta, ob 20.30:
Savdska Arabija – Slovenija 22:30 (9:16)
Postava Slovenije:
Vujović 6 obramb, Juričan 5 obramb; Drobež, Grbić 4, Enej Jovičič 7, Starc, Blagotinšek, Staš Jovičič 1, Tajnik, Mustafić 3, Pipp 2, Jezernik 2, Hočevar 2, Kljun 7, Šiško 1, Rakita 1; Selektor: Janez Klemenčič.

Petek, 9. avgusta, ob 18.30:
Španija – Slovenija

Nedelja, 11. avgusta, ob 18.30:
Slovenija – Hrvaška

Ponedeljek, 12. avgusta, ob 18.30:
Slovenija – Norveška

Že odigrano:
Slovenija
– Čile 35:30 (18:18) – več o tekmi TUKAJ

ŠIRŠI SEZNAM REPREZENTANCE: 
VRATARJI: Luka Logar (RD Butan Plin Izola), Miljan Vujović (RK Celje Pivovarna Laško), Jošt Juričan (RD Urbanscape Loka);
LEVA KRILA:
 Staš Jovičič (RD LL Grosist Slovan), Tilen Grobelnik (RK Slovenj Gradec), Filip Rakita (RK Celje Pivovarna Laško);
LEVI ZUNANJI: Dino Mustafić (SC Magdeburg, Nemčija), Izidor Budja (RK Maribor Branik), Peter Šiško (RK Gorenje Velenje), Jernej Drobež (RK Gorenje Velenje);
SREDNJI ZUNANJI: Domen Tajnik (RK Gorenje Velenje), Enej Jovičič (RD LL Grosist Slovan);
DESNI ZUNANJI: Tadej Kljun (RK Celje Pivovarna Laško), Nejc Planinšek (RK Maribor Branik), Jan Hočevar (RK Maribor Branik);
DESNO KRILO: Urban Pipp (RD Urbanscape Loka), Teo Jezernik (MRD Dobova);
KROŽNI NAPADALCI: Lan Grbić (RK Trimo Trebnje), Urban Starc (RK Gorenje Velenje), Anže Blagotinšek (RK Celje Pivovarna Laško).

SP v rokometu do 19 let (Severna Makedonija):

SKUPINA A: Hrvaška, Španija, SLOVENIJA, Norveška, Čile, Savdska Arabija;

SKUPINA B: Švedska, Francija, Madžarska, Egipt, Tajska, Kanada;

SKUPINA C: Danska, Bahrajn, Severna Makedonija, Japonska, Argentina, Nigerija;

SKUPINA D: Islandija, Nemčija, Srbija, Tunizija, Brazilija, Portugalska.

More in Reprezentančni rokomet