Connect with us

Reprezentančni rokomet

Kadeti prekratki za tri gole

Foto: RZS

Slovenska moška reprezentanca do 19 let je na tretji tekmi SP v Skopju morala priznati premoč Špancev. Ti so slavili s 24:21. Prvo ime Slovenije je bil Enej Jovičič Slatinek, ki je dosegel pet golov. 

http://bit.ly/SD-Sport-Anze-Ratajec

Tokratni tekmec je pripravil dobro obrambno taktiko za slovenske upe. Polčas je prinesel nizek rezultat, kar je posledica dobrega dela v obrambi in napak, ki so se pripetile na obeh straneh. Slovenija je bila učinkovitejša v nadaljevanju, se približala na dva gola zaostanka, a je tekmec hitro prišel do novih zadetkov. Najvišja prednost je bila kar sedem golov (21:14), dve minuti pred koncem le še dva. Učinkovita obramba je preprečila napeto končnico in Španci so slavili s 24:21. 


Po dnevu počitka Slovence čakata nova dva tekmovalna dneva – najprej proti Hrvaški, nato še proti Norveški. Obe tekmi bosta na sporedu ob 18.30 in si ju bo mogoče ogledati preko spletnega prenosa na IHF. 


Janez Klemenčič, selektor Slovenije: 
»Danes smo si želeli zmagati, vendar smo v napadu igrali preslabo, premalo gilbjivo, igra brez žoge je bila slaba. Ne glede na to, da sta naša vratarja prispevala levji delež h kolikor toliko ugodnemu rezultatu, smo iz vratarja Španije naredili junaka.«

KADETI, SVETOVNO PRVENSTVO 2019
Severna Makedonija, 6.-18. avgust
PRVI DEL, SKUPINA A


3. kolo, petek,
 9. avgusta, ob 18.30:
ŠPANIJA : SLOVENIJA 24:21 (10:6)
Slovenija: Enej Jovičič Slatinek 5, Pipp 4, Hočevar 2, Kljun 2, Blagotinšek 2, Staš Jovičič Slatinek 2, Tajnik 2, Jezernik 1, Rakita 1. 

More in Reprezentančni rokomet