Connect with us

Reprezentančni rokomet

Kadeti obstali v osmini finala SP

Domen Tajnik je vknjižil štiri zadetke. Foto: IHF

Slovenska moška kadetska reprezentanca je bila v osmini finala kadetskega SP v Skopju primorana priznati premoč močnejši zasedbi Egipta, katera je naše fante ugnala z rezultatom 30:23 (16:8).

http://bit.ly/SD-Sport-Anze-Ratajec

Slovenski mladi upi do 19 let so skupinski del mundiala, ki ga za rokometaše do 19 let letos gosti Skopje, končali z dvema zmagama proti Čilu ter Savdski Arabiji. V zadnjih treh srečanjih so klonili proti Špancem, Hrvatom in Norvežanom, zdaj pa se v osmini finala pomerili z Egipčani. Slednji so bili danes prevelika ovira za izbrance selektorja Janeza Klemenčič.

Slab prvi polčas, odličen začetek drugega dela

Tekmo so Egipčani odprli sijajno ter uvodoma povedli s 3:0. V nadaljevanju našim fantom nikakor ni steklo v napadu. Afriška izbrana vrsta je stopnjevala prednost in ob koncu prvega dela z delnim izidom 5:0 vodila že s +8 (16:8).

Peter Šiško je bil s petimi goli najboljši strelec Slovenije. Foto: IHF

Drugi polčas so mladi slovenski vendarle odprli bolje ter z delnim izidom 2:9 uspeli znižati zaostanek na vsega -2 (19:17). Pa vendarle so v nadaljevanju drugega polčasa na plin stopili Egipčani ter se z boljšo igro znova vrnili na +6 (27:21). Ob koncu pa je na semaforju kazalo 30:32 za Afričane.

Slovenski najboljši strelec je bil tokrat Peter Šiško, ki je vknjižil pet zadetkov. V vratih je Miljan Vujović zbral enajst obramb, Jošt Juričan pa tri.

Jutri je na sporedu še eno srečanje, tekmec pa naj bi bil po naših informacijah strokovnega štaba znan naknadno.

SP V ROKOMETU DO 19 LET (Severna Makedonija):
Torek, 6. avgusta, ob 14.30:
Slovenija – Čile 35:30 (18:18)
Postava Slovenije: Vujović 11 obramb (1 zadetek), Juričan 3 obrambe; Drobež, Grbić 3, Enej Jovičič, Starc, Blagotinšek 1, Staš Jovičič 1, Tajnik 4 (3), Mustafić, Pipp 2, Jezernik 2, Hočevar 2, Kljun 2, Šiško 5, Rakita; Selektor: Janez Klemenčič.

More in Reprezentančni rokomet