Connect with us

Reprezentančni rokomet

Slovenci vendarle strli odpor žilavih Čilencev

Foto: Mitja Jerlah

Slovenska kadetska moška izbrana vrsta je svetovno prvenstvo za rokometaše do 19 let pričela s tesno zmago nad neugodnimi Čilenci, ki so se zelo dobro upirali našim mladim upom. Pri slednjih se je z enajstimi zadetki izkazal Tadej Kljun.

http://bit.ly/SD-Sport-Anze-Ratajec

Slovenska kadetska reprezentanca bo v Skopju na prvenstvu nastopila v močni zasedbi. Del ekipe bosta namreč tudi velenjski organizator igre Domen Tajnik, ki ima za seboj odlično sezono pri Gorenju ter novopečeni Slovenec Miljan Vujović, katerega je poleti v svoje vrste pripeljalo Celje Pivovarna Laško.

Danes so se naši fantje pomerili s sovrstniki iz Čila ter se za zmago morali precej potruditi. Čeprav je bilo, glede na stavnice, pričakovati prepričljivo zmago slovenskih mladih upov, pa temu ni bilo ravno tako.

Čilenci neugoden nasprotnik

Miljan Vujović je v slovenskih vratih zbral sedem obramb. Foto: Rok Jošt/RK Gorenje Velenje

Slovenski rokometaši so srečanje dobro začeli ter takoj diktirali tempo igre. Kasneje so Čilenci uspeli povesti celo s 4:6, a je kasneje v vratih zablestel Miljan Vujović in našo izbrano vrsto popeljal do vodstva 10:8. V nadaljevanju prvega polčasa je Slovenija držala prednost med enim in tremi zadetki, ob polčasu pa je na semaforju kazalo 18:18.

Tadej Kljun je blestel z enajstimi zadetki. Foto: Slavko Kolar/ŠD Šport

V drugem delu smo videli povsem drugačen obraz naše izbrance vrste. Slednja se je v uvodnih minutah še nekako lovila, nato pa povsem sproščeno igrala in pridno polnila čilensko mrežo. Vodstvo je hitro naraslo na +5 (28:23), a nato ponovno padlo na – (28:26), kljub temu pa so naši fantje igrali brez večjega pritiska in na koncu zasluženo slavili s 35:30.

Najboljši slovenski strelec in igralec tekme je bil z enajstimi zadetki Tadej Kljun.

Druga tekma letošnjega SP bo na sporedu ta četrtek, ko se bodo izbranci selektorja Janeza Klemenčiča udarili s Savdsko Arabijo.

SP V ROKOMETU DO 19 LET (Severna Makedonija):
Torek, 6. avgusta, ob 14.30:
Slovenija – Čile 35:30 (18:18)
Postava Slovenije: Vujović 11 obramb, Juričan 4 obrambe; Drobež 1 (1), Grbić 4, Enej Jovičič 3, Starc, Blagotinšek 3, Staš Jovičič 4, Tajnik, Mustafić 2, Pipp 2, Jezernik, Hočevar, Kljun 11 (2), Šiško 4, Rakita 1; Selektor: Janez Klemenčič.

Četrtek, 8. avgusta, ob 20.30:
Savdska Arabija – Slovenija

Petek, 9. avgusta, ob 18.30:
Španija – Slovenija

Nedelja, 11. avgusta, ob 18.30:
Slovenija – Hrvaška

Ponedeljek, 12. avgusta, ob 18.30:
Slovenija – Norveška

ŠIRŠI SEZNAM REPREZENTANCE: 
VRATARJI: Luka Logar (RD Butan Plin Izola), Miljan Vujović (RK Celje Pivovarna Laško), Jošt Juričan (RD Urbanscape Loka);
LEVA KRILA:
 Staš Jovičič (RD LL Grosist Slovan), Tilen Grobelnik (RK Slovenj Gradec), Filip Rakita (RK Celje Pivovarna Laško);
LEVI ZUNANJI: Dino Mustafić (SC Magdeburg, Nemčija), Izidor Budja (RK Maribor Branik), Peter Šiško (RK Gorenje Velenje), Jernej Drobež (RK Gorenje Velenje);
SREDNJI ZUNANJI: Domen Tajnik (RK Gorenje Velenje), Enej Jovičič (RD LL Grosist Slovan);
DESNI ZUNANJI: Tadej Kljun (RK Celje Pivovarna Laško), Nejc Planinšek (RK Maribor Branik), Jan Hočevar (RK Maribor Branik);
DESNO KRILO: Urban Pipp (RD Urbanscape Loka), Teo Jezernik (MRD Dobova);
KROŽNI NAPADALCI: Lan Grbić (RK Trimo Trebnje), Urban Starc (RK Gorenje Velenje), Anže Blagotinšek (RK Celje Pivovarna Laško).

SP v rokometu do 19 let (Severna Makedonija):

SKUPINA A: Hrvaška, Španija, SLOVENIJA, Norveška, Čile, Savdska Arabija;

SKUPINA B: Švedska, Francija, Madžarska, Egipt, Tajska, Kanada;

SKUPINA C: Danska, Bahrajn, Severna Makedonija, Japonska, Argentina, Nigerija;

SKUPINA D: Islandija, Nemčija, Srbija, Tunizija, Brazilija, Portugalska.

More in Reprezentančni rokomet