Connect with us

Reprezentančni rokomet

Vujovićev krst v slovenskem dresu uspel

Miljan Vujović se je izkazal z enajstimi obrambami. Foto: IHF & WCH2019 / Filip Viranovski

Medtem ko je slovenska kadetska izbrana vrsta z zmago nad Čilenci (več o tekmi TUKAJ) uspešno odprla svetovno prvenstvo v Skopju, pa je bil debija v dresu z državnim grbom deležen tudi vratar Miljan Vujović, ki je na uvodu zbral 11 obramb.

http://bit.ly/SD-Sport-Anze-Ratajec

Vujović je že v rosnih letih veljal za velikega talenta in bil pri sedemnajstih letih celo tretji vratar v članski reprezentanci Črne Gore. V Slovenijo je prišel poleti 2016, potem ko ga je v svoje vrste zvabilo ambiciozno Gorenje Velenje ter mu letos prvič ponudilo resno vlogo v članski ekipi. Za slednjo je odigral že kopico tekem, a se ponovno seli, zdaj k rivalu iz Celja.

Vujović debitiral v slovenskem dresu

Foto: ŠD Šport

Celjski klub Vujovića vidi kot uspešno zamenjavo za Klemna Ferlina, medtem ko je trenutno na svetovnem kadetskem prvenstvu v Severni Makedoniji precej pomemben člen slovenske reprezentance. »Občutki so zares izjemni, saj sem vesel, da sem lahko del te reprezentance. Fantje so me zelo lepo sprejeli in za to sem jim zelo hvaležen,« je o debiju za slovensko izbrano vrsto spregovoril Vujović.

Izbranci selektorja Janeza Klemenčič včeraj proti Čilu niso prikazale ravno suverene igre, saj so se Čilenci izkazali za zelo neugodnega tekmeca. Zmaga je na koncu vendarle priromala v slovenski tabor. »Glede na to, da je bila včeraj šele prva naša tekma na tem prvenstvu, smo s končnim rezultatom zelo zadovoljni. Čilenci so pokazali, da bodo težka ovira še za marsikoga,« dodaja mladi vratar.

Selektor Janez Klemenčič na SP v Severni Makedoniji cilja na uvrstitev v izločilne boje. Foto: Hrvaška rokometna zveza

Ekipa je s splošnega vidika zelo močna, zato so uvodni cilji uvrstitev v izločilne boje, nato pa morda poseči še kanček višje. »Gremo tekmo po tekmo in verjamemo, da lahko z našo pravo igro uresničimo zastavljene cilje, saj smo zelo dobra ekipa,« zaključuje Vujović.

Druga tekma letošnjega SP bo na sporedu ta četrtek, ko se bodo izbranci selektorja Janeza Klemenčiča udarili s Savdsko Arabijo.

SP V ROKOMETU DO 19 LET (Skopje, Severna Makedonija):
Torek, 6. avgusta, ob 14.30:
Slovenija
– Čile 35:30 (18:18) več o tekmi TUKAJ
Četrtek, 8. avgusta, ob 20.30:
Savdska Arabija – Slovenija

Petek, 9. avgusta, ob 18.30:
Španija – Slovenija

Nedelja, 11. avgusta, ob 18.30:
Slovenija – Hrvaška

Ponedeljek, 12. avgusta, ob 18.30:
Slovenija – Norveška

ŠIRŠI SEZNAM REPREZENTANCE: 
VRATARJI: Luka Logar (RD Butan Plin Izola), Miljan Vujović (RK Celje Pivovarna Laško), Jošt Juričan (RD Urbanscape Loka);
LEVA KRILA:
 Staš Jovičič (RD LL Grosist Slovan), Tilen Grobelnik (RK Slovenj Gradec), Filip Rakita (RK Celje Pivovarna Laško);
LEVI ZUNANJI: Dino Mustafić (SC Magdeburg, Nemčija), Izidor Budja (RK Maribor Branik), Peter Šiško (RK Gorenje Velenje), Jernej Drobež (RK Gorenje Velenje);
SREDNJI ZUNANJI: Domen Tajnik (RK Gorenje Velenje), Enej Jovičič (RD LL Grosist Slovan);
DESNI ZUNANJI: Tadej Kljun (RK Celje Pivovarna Laško), Nejc Planinšek (RK Maribor Branik), Jan Hočevar (RK Maribor Branik);
DESNO KRILO: Urban Pipp (RD Urbanscape Loka), Teo Jezernik (MRD Dobova);
KROŽNI NAPADALCI: Lan Grbić (RK Trimo Trebnje), Urban Starc (RK Gorenje Velenje), Anže Blagotinšek (RK Celje Pivovarna Laško).

SP v rokometu do 19 let (Severna Makedonija):

SKUPINA A: Hrvaška, Španija, SLOVENIJA, Norveška, Čile, Savdska Arabija;

SKUPINA B: Švedska, Francija, Madžarska, Egipt, Tajska, Kanada;

SKUPINA C: Danska, Bahrajn, Severna Makedonija, Japonska, Argentina, Nigerija;

SKUPINA D: Islandija, Nemčija, Srbija, Tunizija, Brazilija, Portugalska.

More in Reprezentančni rokomet