Connect with us

Reprezentančni rokomet

Jure Dolenec: Edina reprezentanco smo, ki igramo zastonj

Foto: Slavko Kolar/ŠD Šport

Slovenski reprezentant Jure Dolenec je v intervjuju za športni dnevnik Ekipo SN priznal, da je slovenska izbrana vrsta edina reprezentanca, ki na vse zbore ter vsa prvenstva z izjemo nekaterih premij igra praktično zastonj. Zagotovo to kakšnemu reprezentantu ni všeč, pa vendarle je igranje v dresu s slovenskim grbom zares nekaj posebnega.

Dolenec, sicer rokometaš katalonske Barcelona, s katero se krčevito bori za preboj na F4 EHF Lige prvakov, se ni znašel v kadru za nedeljsko tekmo proti Nizozemski. Morda se to komu zdi presenečenje, a selektor Vujović je pojasnil, da njegova forma v tem trenutku ni ravno blesteča. Če ne drugega, je nedvomno boljše stanje z Nejcem Cehtetom, ki trenutno blesti v nemški Bundesligi pri Hannoverju (več o tem TUKAJ).

V pogovoru za edini slovenski športni časopis je Škofjeločan priznal, da so edini, ki na zbor prihajajo večinoma zastonj, z izjemo, če na velikih tekmovanjih zabeležijo odmeven uspeh. Kot na prejšnjem svetovnem prvenstvu leta 2017 v Franciji, ko so po preobratu čudežno osvojili bronasto kolajno proti Hrvatom.

Jure Dolenec trenutno igra pri katalonski Barceloni. Foto: FC Barcelona Handbol

»Zelo težko sprejmem trditev, da nimamo patriotskega čuta in na reprezentančne akcije ne hodimo motivirani. Mi smo edina resna reprezentanca na svetu, v kateri reprezentanti, ki pridemo na akcije, nismo čisto nič plačani. Ni nobenih dogovorjenih premij, razen če morda osvojimo kolajno, tako da se s tem ne morem strinjati. Seveda mora vsak zase povedati, kako motiviran pride na akcijo, in kar zadeva mene, bi bil doma, če ne bi bil motiviran. Zagotovo,« je za Ekipo SN spregovoril Dolenec.

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

More in Reprezentančni rokomet