Connect with us

Bugojno 2019

Škofjeloški Jani, ki zna delati z mladino

Jani Klemenčič je zares vrhunski strokovnjak pri delu z mladino. Foto: Hrvaška rokometna zveza

Slovenija ima v rokometu široko izbiro talentiranih in obetavnih strokovnjakov, ki se čez nekaj let utegnejo proslaviti na evropskem rokometnem zemljevidu. Če ne na karti stare celine, pa na slovenskih rokometnih parketih. Med njimi se je znašel tudi škofjeloški strokovnjak Janez Klemenčič (znan tudi po imenu Jani), ki je s slovensko kadetsko reprezentanco pred dnevi premagal vso evropsko kadetsko elito ter osvojil močan turnir Bugojno 2019.

Jani Klemenčič, ki prihaja iz Škofje Loke, je svojo trenersko pot začel v Škofji Loki, trenutno pa pri matičnem klubu vodi ekipi starejših dečkov ter opravlja vlogo koordinatorja mlajših selekcij. Za nameček še deluje kot selektor slovenske izbrane vrste do 19 let, kateri je uspelo slaviti na močnem turnirju v bosanskem Bugojnu (več o tem klikni TUKAJ).

S Klemenčičem smo se pogovarjali o vrhunskih obetih za prihodnost slovenskih mladih upov.

Kako ste videli sam turnir v Bugojnu?

To je zagotovo eden boljših turnirjev v Evropi, če ne po kvaliteti, pa gotovo po številu ekip. Na letošnjem turnirju je večina ekip nastopila malce oslabljena, kar je bila praksa tudi v preteklosti. Škoda, da ni bilo hrvaške reprezentance, kar bi dalo turnirju še večjo težo. Seveda sem vesel in zadovoljen, da smo osvojili prvi mesto, saj smo realno tudi pokazali največ na turnirju. Iz tekme v tekmo smo rasli, razen mogoče 20 minutni mrk proti Makedoniji v polfinalu, a to je pogost pojav pri mladih igralcih in ekipah. Glede na to, da smo bili ponovno skupaj po treh mesecih in da to na igrišču ni bilo videti, še bolj verjamem v te fante, da so sposobni doseči dober rezultat na SP.

Ali Je to tista prava igra pred avgustovskim SP oziroma, če želite še kaj nadgraditi/popraviti?

Kot že rečeno, smo delovali na tem turnirju precej dobro, a to še vedno ni to, če želim doseči dober rezultat na SP. V vseh segmentih igre bo potrebno določene stvari še popraviti oziroma dvigniti na višji nivo.

Miljan Vujović bo v kratkem dobil slovensko državljanstvo. Foto: Rok Jošt/RK Gorenje Velenje

Boste v Makedoniji lahko računali tudi na Tajnika in Makuca. Govora naj bi bilo tudi o priključitvi Miljana Vujovića v slovensko reprezentanco. Kako je z Dinom Mustafićem?

Seveda upam, da bo slovenska reprezentanca nastopila na SP v najmočnejši postavi, za katero kandidirajo tudi omenjeni štirje igralci. Oba Domna, tako Tajnik kot Makuc, sta odlična igralca in upam, da bosta zdrava in bosta lahko pomagala reprezentanci k čim boljši uvrstitvi. Kar se tiče Miljana Vujovića, je res, da je dobil slovenski potni list in bo eden od kandidatov za nastop na SP. Prav tako je med kandidati tudi Dino Mustafić, igralec Magdeburga, ki pa je bil žal zadnja dva meseca in pol poškodovan, tako da ni bil še pripravljen za nastop na turnirju v Bugojnu. Igralci, ki so nastopili na tem turnirju so dobro izkoristili ponujeno priložnost in s tem samo še zaostrili konkurenco za nastop na SP.

Selektor si močno želi, da bi slovenski kadeti na avgustovskem SP-ju nastopili v popolni postavi. Foto: Mitja Jerlah

Kakšne cilje imate na avgustovskem SP?

Glede na to, da še ni uradne informacije po kakšen sistemu se igra SP, ali po starem z napredovanjem štirih ekip v polfinale ali po sistemu, ki se je igral na zadnjem članskem SP, je o ciljih težko govoriti. Mladinska reprezentanca naj bi igrala po starem, tako da bo verjetno tudi kadetska, kar pomeni, da je osnovi cilj uvrstitev med 16 najboljših, potem pa se začne novo prvenstvo, kjer niso več dovoljene napake in si odvisen samo in samo, sam od sebe. Vem, da smo sposobni doseči dober rezultat, a poleg kvalitete, je včasih zato potrebno tudi malce sreče. Osnovni cilj je uvrstitev v drugi del, potem pa čim višje.

Ter še za konec, s kakšnimi načrti pa vstopate v prihodnost slovenske kadetske izbrane vrste?

Kot sem dejal upam, da bodo vsi kandidati za reprezentanco zdravi, da bomo lahko sestavili najboljšo ekipo, s katero bomo čim bolje zastopali Slovenijo na avgustovskem SP v Severni Makedoniji.

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

More in Bugojno 2019