Connect with us

Bugojno 2019

Slovenski upi do 19 let za finale proti Makedoncem

Lan Grbić (na sliki) je eden izmed glavnih adutov v boju za najvišja mesta na turnirju v Bugojnu. Foto: Hrvaška rokometna zveza

Slovenska izbrana vrsta do 19 let je skupinski del močnega pripravljalnega turnirja v bosanskem Bugojnu končala z zanesljivo zmago proti Poljakom in se v polfinale brez težav uvrstila kot prvouvrščena reprezentanca. Zdaj jo v boju za finale čaka le še obračun z Makedonci.

Izbranci selektorja Janeza Klemenčiča so turnir odprli s tesno zmago proti domačinom (več o tem TUKAJ), na drugem srečanju pa suvereno opravili s Katarjem (več o tekmi klikni TUKAJ). Včeraj popoldne so se za prvo mesto v skupini pomerili še s Poljsko, katero so morali premagati za potrditev prvega mesta v skupinskem delu.

V prvem delu je bila igra precej izenačena. Reprezentanci sta si stalno bili blizu, na odmor pa sta odšli z izidom 16:15 v slovensko korist.

V drugem polčasu je poljska izbrana vrsta povsem izgubila moči, kar so izkoristili naši in z dobro igro v napadu uspeli stopnjevati prednost. Ob koncu tekme je znašala +7 (35:28).

Tadej Kljun se je znova izkazal z devetimi zadetki. Foto: Slavko Kolar/ŠD Šport

Najboljši strelec naših je bil vnovič z devetimi zadetki Tadej Kljun, z enim manj se mu je približal Peter Šiško.

Naše mlade upe danes ob 16. uri čaka polfinalna tekma z Makedonijo, ki bo odločala o potniku v finale. Tukaj se bo zmagovalec tega obračun udaril z boljšo ekipo Poljske ali Nemčije.

RAZPORED TURNIRJA:

Petek, 19. aprila, ob 17.15:

Slovenija – Poljska 35:28 (16:15)

Postava Slovenije: Logar, Juričan; Drobež 2, Grbić 1, Starc, Blagotinšek 1, Enej Jovičič 1, Poberaj, Pipp 2, Jezernik 1, Hočevar 2, Kljun 9, Šiško 8, Staš Jovičič 3, Rakita 2, Grobelnik 3; Selektor: Janez Klemenčič.

Že odigrano:

Bosna in Hercegovina – Slovenija 29:31 (14:18) – več o tekmi TUKAJ

Postava Slovenije: Logar, Juričan; Drobež 3, Grbić 2, Starc, Blagotinšek, Enej Jovičič 1, Poberaj, Pipp 1, Jezernik 6, Hočevar, Kljun 9, Šiško 1, Staš Jovičič 4, Rakita 1, Grobelnik 3; Selektor: Janez Klemenčič.

Katar – Slovenija 18:31 (5:14) – več o tekmi TUKAJ

SEZNAM REPREZENTANCE:

Vratarja: Jošt Juričan (RD Urbanscape Loka), Luka Logar (RK Gorenje Velenje);

Leva krila: Filip Rakita (RK Celje Pivovarna Laško), Tilen Grobelnik (RK Gorenje Velenje), Staš Jovičič (RD LL Grosist Slovan);

Leva zunanja: Jernej Drobež (RK Gorenje Velenje), Peter Šiško (RK Gorenje Velenje);

Srednji zunanji: Enej Jovičič (RD LL Grosist Slovan);

Desna zunanja: Urh Jakob Poberaj (RD Butan Plin Izola), Tadej Kljun (RK Celje Pivovarna Laško);

Desna krila: Jan Hočevar (RD Rudar Trbovlje), Urban Pipp (RD Urbanscape Loka), Teo Jezernik (RK Celje Pivovarna Laško);

Krožni napadalci: Lan Grbić (RK Trimo Trebnje), Urban Starc (RK Gorenje Velenje), Anže Blagotinšek (RK Celje Pivovarna Laško);

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

More in Bugojno 2019