Connect with us

Reprezentančni rokomet

Miljan Vujović bo dobil slovenski potni list, zdaj utegne biti na kadetskem SP-ju

Foto: Rok Jošt/RK Gorenje Velenje

Črnogorski čuvaj mreže Miljan Vujović, ki v Sloveniji pri Gorenju Velenju igra že od leta 2016, bi v kratkem utegnil dobiti slovenski potni list ter tako postati eden izmed kandidatov v slovenski izbrani vrsti za nastop na kadetskem SP-ju v Makedoniji. Kot nam je sam potrdil, je izrazil veliko željo po nastopu za slovensko reprezentanco.

Vujović je že v rosnih letih veljal za velikega talenta in pri sedemnajstih letih bil tretji vratar v članski reprezentanci Črne Gore. V Slovenijo je prišel poleti 2016, potem ko ga je v svoje vrste zvabilo ambiciozno Gorenje Velenje ter mu letos prvič ponudilo resno vlogo v članski ekipi. Za slednjo je odigral že 37 tekem, v moštvu pa tvori vratarski trio skupaj z Emirjem Taletovićem in Luko Logarjem.

Kot nam je uspelo izvedeti, bo osemnajstletni vratar v kratkem dobil slovensko državljanstvo, zato utegne nastopiti za Slovenijo na kadetskem SP-ju, ki bo med 6. in 18. avgustom potekal v Makedoniji.

Miljan Vujović je v Velenje prispel poleti 2016. Foto: Rok Jošt/RK Gorenje Velenje

»Da, res je. V kratkem bi mogel dobiti slovenski potni list in bil kandidat za slovensko kadetsko reprezentanco na avgustovskem SP-ju. Mislim, da se bo to zgodilo kmalu, ker gre za zelo resno zadevo, ki traja že dve leti,« je uvodom dejal Vujović in nadaljeval, da ima največje zasluge za to predvsem nekdanji trener vratarjev pri Gorenju Velenju, Aleš Anžič. »Vse skupaj se je začelo, ko je bil trener vratarjev v Gorenju še Aleš Anžič, zato je on najzaslužnejši za to zadevo. Tudi Gorenje mi je pomagalo glede administracije. Moja želja je da bi zaigral za Slovenijo. Ljudje iz zveze so mi uresničili željo in zdaj nestrpno čakam na svoj potni list. Upam, da se bom znašel na seznamu potnikov za svetovno prvenstvo in si priigral svoje mesto v moštvu,« doda osemnajstletnik.

Obenem je bilo pred tedni ogromno govoric, da se Vujović utegne iz Velenja preseliti v Celje Pivovarno Laško, kjer bi se v nasprotno smer podal Aljaž Panjtar. Na koncu se to (zaenkrat) ne bo zgodilo, je potrdil Vujović. »Za enkrat lahko poem, da imam nekaj ponudb. Nekateri kontakti obstajajo tudi s Celjem, vendar nič konkretnega. Ostaja še en mesec do konca sezone, potem bomo pa videli, kako bo,« zaključi Črnogorec.

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

More in Reprezentančni rokomet