Connect with us

Liga NLB

Verdinek pred leti izginil v neznano, zdaj pojasnil razlog

Matic Verdinek je barve mariborskega Branik branil med letoma 2014 in 2017. Foto: Boštjan Selinšek/RK Maribor Branik

Slovenski reprezentant Matic Verdinek ima kljub petindvajsetim letom za seboj že pestro življenje. Pred leti je bila celotna slovenska športna javnost zaradi izginotja v neznano precej zaskrbljena, a na koncu se je vendarle izšlo s srečnim koncem. Velenjski rokometaš je za Ekipo SN pojasnil razlog, zakaj je to storil.

Otroka celjskega rokometnega kluba je že v mladih letih prizadela ločitev staršev, pred sedmimi leti so mu zdravniki zaradi šuma na srcu odsvetovali nadaljevanje igralske kariere, pred skoraj tremi leti ga je iskala celotna Slovenija, saj je izginil v neznano, v letošnji sezoni pa blesti pri Gorenju Velenju in kraljuje na lestvici strelcev Lige NLB. Za nameček je pred dvema mesecema postal še oče.

Bil je natanko petek, 8. april leta 2016, ko je neznano kam zabredel takratni igralec mariborskega Branika Matic Verdinek. Takrat 21-letni levokrilni rokometaš je bil zaskrbljen v celotni rokometni javnosti, zato so celjski policisti upali na srečen konec.

Matic Verdinek letos blesti pri Gorenju Velenju. Foto: Rok Jošt/RK Gorenje Velenje

Na koncu se je vendarle izšlo s srečnim koncem. Verdinka, katerega so iskali celjski policisti, svojci, prijatelji, krajani, vodniki službenih psov in še mnogi, so našli na področju Svetine. Tam je bil namreč vidno utrujen in izčrpan na hribu Plahuta. »O tem res ne bi želel preveč govoriti. Bil sem v psihični stiski, podrobnosti pa ne želim dati v javnost. Naj si vsi mislijo, kar si mislijo. Bila je takšna situacija, da sem to preprosto moral storiti, in zdaj lahko lažje živim. Zdaj, ko gledam nazaj, vem, da sem naredil napako, toda to mi je veliko pomagalo za prihodnost,« je za edini slovenski športni časopis pojasnil »Verdi«.

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

More in Liga NLB