Connect with us

NLB liga

Jeruzalem Ormož spravil na kolena Urbanscape Loko in se uvrstil med najboljših 8 v Sloveniji!

Foto: RZS

Danes je bil na sporedu zadnji dvoboj 1/8 finala rokometnega pokala Slovenije med Jeruzalem Ormožem in Urbanscape Loko. Dvoboj je nekoliko presenetljivo dobil Ormož, ki se je tako uvrstil med najboljših 8 ekip v Sloveniji.

Tekmo sta ekipi začeli izenačeno, saj je bil rezultat v 13. minuti 6:6. Nato pa so domačini z delnim izidom 5:0, povedli za pet zadetkov prednosti (11:6). Ločanom se nikakor ni uspelo približati, saj je prednost v 23. minuti narasla že na +6 (14:8). Ormožani so svojo prednost le še vzdrževali in tako ob koncu prvega dela vodili z izidom 18:11.

Prvih petnajst minut drugega polčasa, se je večinoma igrala igra »gol za gol«. V 50. minuti pa so se igralci Urbanscape Loke uspeli približati na -2 (25:23). Štiri minute kasneje je bilo dvomov o zmagovalcu že določeno. Razlog za to je bil, da je glavni igralec Ločanov, Aleks Kavčič dobil tretjo dvominutno izključitev in hkrati tudi rdeči karton. To pa je Ločanom preprečilo, da bi uspeli izenačiti. Urbanscpae Loka do konca dvoboja ni uspela presenetiti, končni izid tekme pa je za 28:25 postavil Miha Kavčič, sicer krožni napadalec Jeruzalemčkov.

Pri Ormožanih sta strelsko predvsem blestela Bojan Čudič in Rok Žuran, ki sta skupno dosegla kar 15 zadetkov. Medtem ko je bil pri Urbanscape Loki z osmimi zadetki najboljši strelec Aleks Kavčič.

Za Jeruzalem Ormož je 13 obramb zbral Tomislav Balent, medtem ko jih je imel škofjeloški vratar Anže Vrbinc devet.

Izjava Aljaža Jesenka (RD Urbanscape Loka) po porazu z Ormožem:

“Prvi polčas smo igrali zelo slabo v obrambi, posledično tudi v napadu, zato smo po prvem delu zaostajali že za 7 zadetkov. Drugi polčas smo odigrali veliko boljše, a na žalost za izkušeno ekipo Ormoža premalo, zato so se domačini zasluzeno uvrstili v nadaljevanje pokala.”

Žreb 1/4 finala rokometnega pokala, bo v ponedeljek, 5.2.2018.

Vsi udeleženci četrtfinala rokometnega pokala Slovenije:

  • RK Mokerc-IG
  • RK Jeruzalem Ormož
  • RK Celje Pivovarna Laško
  • RK Gorenje Velenje
  • MRK Krka
  • RK TKI DOL Hrastnik
  • RD Koper 2013
  • RK Maribor Branik
Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Advertisement

More in NLB liga