Connect with us

Liga NLB

Dolani presenetljivo ugnali Ivančane

Ivančani so tokrat klonili proti Dolanom. Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

Derbi novincev v NLB ligi med Dol TKI Hrastnikom in SVIŠ-em iz Ivančne Gorice so dobili domači rokometaši, ki so slavili zmago s 23:19.

Prvoligaški obračun v minuli sezoni velikih tekmecev na drugoligaški sceni z Dola pri Hrastniku in Ivančne Gorice se je končal z zmago Zasavcev.

Prvih petnajst minut dvoboja je minilo v izenačeni predstavi, druga polovica prvega polčasa pa v znamenju izbrancev domačega trenerja Aleša Sirka. Ti so se razživeli v svoji Dolanki in si v 26. minuti priigrali lepo prednost štirih golov (9:5), na velik odmor pa odšli s prednostjo treh golov.

V drugem polčasu je prednost domačih rokometašev vselej znašala od enega do štirih golov. Dolenjci so skušali tekmo postaviti na glavo, a Zasavci so bili dovolj zbrani in preudarni ter po domačem spodrsljaju na uvodni tekmi proti Škofjeločanom osvojili prvi par točk v tej sezoni.

V zmagoviti ekipi je bil najbolj učinkovit Amal Ajdari z devetimi goli, v poraženi pa Matic Košir s šestimi zadetki.

Amal Ajdari, igralec Dol TKI Hrastnik: 

“Derbi novincev v Ligi NLB je opravičil ime derbija. Z odlično obrambo, na čelu z vratarjem Nunčičem, smo uspeli zaustaviti njihov napad, sami pa smo uspešno prebijali njihovo obrambo. Vedeli smo, da bo težka tekma, ampak v odločilnih trenutkih smo ohranili zbranost in ob vzpodbudi glasnih navijačev sta prvi točki ostali doma. Smo ekipa, ki bo še marsikomu v Ligi NLB delala preglavice.”

Matic Košir, igralec SVIŠ Ivančne Gorice:

“Na današnjem srečanju je bila obramba na solidnem nivoju, vendar v napadu nismo bili pravi. 19 golov je premalo, da bi iz Hrastnika odšli z dvema točkama. Čim hitreje moramo pozabiti na ta poraz in se zbrati za prihajajoči domači tekmi, iz katerih želimo iztržiti čim več.”

NLB liga, 2. krog:

RK Dol TKI Hrastnik – RK SVIŠ Ivančna Gorica 23:19 (11:8)
Strelci za RK Dol TKI Hrastnik:
 Ajdari 9, Koprivc 4, Brilej 3, Ramič 3, Klepej 2, Bauerheim 1, Ribič 1.

Strelci za RK SVIŠ Ivančno Gorico: Matic Košir 6, Matej Košir 3, Grojzdek 2, Hrovat 2, Bučar 2, Knez 1, Zafran 1, Fink 1.

Preberite si še:

Trebanjci na krilih Urha Brane do prve zmage v novi sezoni

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Advertisement

More in Liga NLB