Connect with us

1. B DRL

Ljubljančani tesno slavili proti Krškemu, Škofljica klonila v Izoli

Ljubljančani so prvo tekmo v Trebnjem slavili za vsega en zadetek. Foto: RK Trimo Trebnje
Foto: RK Trimo Trebnje

Včeraj je bila odigrana večina tekem 1. kroga 1. B DRL. Rokometaši LL Grosist Slovana so na težkem gostovanje pri Krškemu prišli v nekoliko oslabljeni zasedbi, vendar tesno zmagali z izidom 19:20. Izola pa je pred domačo publiko gostila Škofljico in slavila le za nekaj zadetkov.

Ljubljančani ugnali Krško

Prestolnica prihodnjo sezono ne bo imela prvoligaškega kluba. Foto: RD LL Grosist Slovan

Ljubljančani so včeraj tesno slavili. Foto: RD LL Grosist Slovan

Rokometaši LL Grosist Slovana so v Krško odpotovali v nekoliko okrnjeni zasedbi. Trener ekipe Aleš Repina tokrat ni mogel računati na Saša Serdinška Ekarta (lažja poškodba rame) ter avstralskega rokometaša – Gahana Wilsona Caleba (zastrupitev s hrano).

Tekmo so z 2:0 bolje odprli Krčani in prednost ohranjali še v nadaljevanju. Domači so se v 14. minuti oddaljili od Ljubljančanov in povedli za +3 (6:3). V nadaljevanju je sledila igra »gol za gol«, moštvi pa sta na odmor odšli z neodločenim izidom – 9:9.

Foto: RK Krško

V taboru Krčanov si želijo več prikazati kot pa do sedaj. Foto: RK Krško

Kluba sta v drugem delu igre, vse do 49. minute, igrala »gol za gol«. Nato pa so svoj »šov« naredili gostje in z delnim izidom 0:4 povedli za +3 (16:19). Krško je sicer poizkušal iskati priključek, a jim ni uspelo. Varovanci Uroša Šerbca so imeli v zadnji sekundi celo strel za izenačenje, a ga je zapravil David Ban.

Pri domačih se je s štirimi goli izkazal Jure Škafar, v gostujočem moštvu pa je bil s sedmimi zadetki najučinkovitejši Janez Skušek.

»Izenačena tekma, »gol za gol«, obe močni obrambi ter malo golov. Proti koncu tekme smo zgrešili nekaj »zicerjev« in Slovan se je odlepil na 3 gole razlike. Potem pa smo s par dobrimi obrambami prišli na gol razlike in v zadnjem napadu imeli celo priložnost za remi, a je Ban dve sekundi pred koncem zadel vratnico iz krilnega položaja,« je za ŠD Šport po tekmi poudaril igralec Krčanov, Gašper Dular.

»Smo zadovoljni, ker se je prva tekma iztekla po naših željah. Vendar je to samo ena tekma in jo je treba pustiti za seboj ter že razmišljati o naslednjem nasprotniku. V tej ligi lahko vsak premaga vsakega, tako da bo potrebno iti vsako tekmo na “glavo”,« pa je po tekmi še dodal kapetan ljubljanske zasedbe – Robert Sankovič.

RK Krško – RD LL Grosist Slovan 19:20 (9:9)

RK Krško: Blaževič 6 obramb, Škalički 1 obramba; Romih, Glogovšek, Dular 3, Škafar 4, Sobotič, Dragan 2, Glaser 3, Kastelic 1, Rantah 1, Novak, Mlakar, Vovk 2, Ban 3, Kodrič.

RD LL Grosist Slovan: Ponikvar 7 obramb, Budalić 6 obramb, Jugovic; Grum 3, Jovičič, Peterlin, Marinček 1, Skušek 7, Lukan, Dragar, Furdi 2, Kljun, Hočevar, Sankovič 5, Atanasov 2.

Škofljičani tesno izgubili v Izoli

Foto: Tia Ula Juvančič Dresler

Foto: Tia Ula Juvančič Dresler

Primorci, ki so bili pred srečanjem favoriti, so tekmo pričeli bolje in z vodstvom 5:1 hitro pokazali, da želijo uresničiti zastavljene cilje. Gostje se niso ustrašili hitrega in visokega vodstva domačinov in zaostanek znižali na 5:4. A gostujoča pomlajena ekipa je do konca prvega dela dosegla samo še tri zadetke (Podmenik, Etling in Marolt) in Izolani so tako polčas dobili z rezultatom 13:7.

V drugem polčasu se varovanci trenerja Gregorja Cvijiča, ki jih je pred dvobojem tudi uradno okrepil Mario Cingesar (nazadnje igralec Urbanscape Loke), ni predala in kljub visokemu rezultatu, še naprej grizla. V zadnjih petnajstih minutah srečanja se jim je borbenost poplačala, tako da so visok zaostanek (18:12) znižali ter deset minut pred koncem prišli na samo dva zadetka -2 (22:20). Žal pa je lovljenje nasprotnika terjalo svoj davek in domačini so bili na koncu boljši z rezultatom 26:24.

Foto: Igor Martinšek

Mario Cingesar bo letos igral za Škofljico. Foto: Igor Martinšek

Ponovno sta se izkazala mlada Peter Etling in novinec David Svečko (oba pet zadetkov), zadetek manj pa je dosegel še en novinec Mario Cingesar.

»Z ekipo smo se odpravili na težko gostovanje v Izolo. Tekmo smo odprli nekako zadržano, mogoče z malce preveč spoštovanja do nasprotnika. V 1. polčasu smo si nabrali kar nekaj izgubljenih žog v napadu kot tudi v obrambi, kar je vodilo v visok zaostanek na odmoru. V 2. polčasu smo se na igrišče vrnili odločeni, da vtis iz prvega polčasa popravimo. Nekajkrat smo se Izolanom nevarno približali, a nam je v ključnih trenutkih zmanjkalo malce sreče za preobrat. S soigralci se bomo sedaj dobro pripravili za 2. krog proti Pomurju, s ciljem, da na domačem terenu osvojimo prve točke v novi sezoni,« je po tekmi dejal najboljši strelec Škofljičanov – David Svečko.

RD Butan plin Izola : ŠD Škofljica Pekarna Pečjak 26:24 (13:7)
RD Butan Plin Izola: Husič, Gregorič; Jurič 3 Božič 5, Beganovič 1, Zorič-Stepančič 1, Brumen 8, Redžič 2, Vukovič, Poles, Peharc, Poberaj 4, König, Nikolič 1, Čolič, Gašperšič.

ŠD Škofljica Pekarna Pečjak: Lipužič, Štavar; Nered, Topolovec 3, M. Pangerc, Regner, Cingesar 4, Kljun 3, Zgonec, Svečko 5, Vidmar 1, A. Pangerc, Marolt 3, Etling 5, Podmenik 1, Janželj.

  1. B DRL, 1. KROG:

Petek, ob 19.00:

RD Rudar Trbovlje – RK Brežice 26:25 (14:12)

Včeraj, ob 18.00:

RK Ajdovščina – RK Slovenj Gradec 2011 19:27 (11:13)

Ob 19.00:

RK Krško – RD LL Grosist Slovan 19:20 (9:9)

RD Butan Plini Izola – ŠD Škofljica 26:24 (13:7)

RD Herz Šmartno – RK Radeče Papir Nova 30:28 (15:15)

RK Drava Ptuj – RK Mokerc Ig 29:25 (17:10)

RK Pomurje – RK Črnomelj 28:28 (16:13)

 

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Advertisement

More in 1. B DRL