Connect with us

NLB liga

Dobovčani z dvema povratnikoma za obstanek v NLB ligi!

Foto: MRD Dobova

Za Dobovo je letošnja sezona že tretja v slovenski eliti.

V prvi sezoni so bili nosilci igre predvsem nekdanji up velenjskega Gorenja, Jaka Ferkulj, Luka Koprivc, Izidor Hotko, Adam Seferović, v vratih pa je takrat blestel tudi Danijel Supančič. S to ekipo so »Dubuvčani« takrat osvojili 10. mesto.

Sezono kasneje se je ekipa komajda rešila obstanka, saj so bili »modro-beli« 5 točk, pred mestom za obstanek. V zadnjih krogih je ekipa ostala tudi brez trenerja Aleša Sirka, tako da sta ekipo v zadnjih tekmah sezone vodila Alan Krajnc in Damjan Radanovič.

Z začetkom sezone 2017/2018 so se Dobovčani okrepili z novim trenerjem, Aleksandrom Marklom in postavili tudi malce višje cilje. Prišlo je kar nekaj novih igralcev, med drugim tudi hrvaški mladinski reprezentant Dorian Markušić, ki je trenutno najboljši strelec ekipe. Slednji je prišel kot zamenjava za glavnega nosilca igre v lanski sezoni, Luko Koprivca (podpisal je za Ribnico).

Po zelo slabem začetku, so varovanci Aleksandra Markla, svojo zmago dosegli šele v 4. krogu, ko so z 19:22 premagali Trebanjce. Jesenski del so nato končali na 8. mestu, a so po številu točk v prednosti s Slovanom.

Velik razlog za slabši uspeh Dobovčanov je, da sta bila v prvem delu odsotna Tomaž Miklavčič ter Marko Sintič, zaradi poškodb.

Dobova bo nadaljevanje prvenstva začela doma, ko bo gostila Jeruzalem Ormož. Nato sledita dve gostovanji, v Koper in nato v Novo mesto. Zadnjo tekmo pa bodo odigrali doma proti Maribor Branik.

Izjava prvega vratarja, Jureta Blaževiča med januarskimi pripravami:

“Priprave potekajo po planih, z veliko kvalitetnih treningov ter tekem. Kader za nadaljevanje prvenstva ostaja enak, počasi se vrača tudi Marko Sintič. Za nadaljevanje prvenstva obljubljamo ogorčen boj na vsaki tekmi za zagotovitev obstanka, vsi v klubu smo trdno prepričani, da smo optimalno pripravljeni za zagotovitev obstanka v prvi ligi.”

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Advertisement

More in NLB liga