Connect with us

NLB liga

Trebanjci napadajo ligo za prvaka v drugem delu NLB lige

Trebanjci nocoj gostujejo Dobovo. Foto: RK Trimo Trebnje
Foto: RK Trimo Trebnje

Z začetkom novega leta je večina klubov v NLB ligi, začela priprave na nadaljevanje sezone, ki bo do konca prvega dela še kako zanimivo. Ena izmed ekip je tudi trebanjski Trimo, ki se bo po nekaj letih zopet poizkušala uvrstiti v ligo za prvaka.

Kljub nekaj poškodbam, ki so jih v prvem delu imeli Trebanjci, je trener Roman Šavrič napovedal, da se za drugi del ne bodo očitno okrepili. Po vsej verjetnosti bo le prišel vratar, saj bo nadomestil poškodovanega Urha Brano, ki je že končal sezono. Izjavil je tudi, da bodo poizkušali priključiti nekaj mladinskih igralcev v člansko ekipo. To se je sicer že zgodilo v jesenskem delu, ko so imeli kar veliko »minutažo« Marko Kotar, Tim Rozman (za mladinsko ekipo ni odigral niti ene tekme, čeprav je še zadnje leto v mladinski kategoriji) ter Kristjan Horžen. Slednji se po koncu sezone seli v Celje, kjer bo po vsej verjetnosti igral pozicijo tretjega krožnega napadalca.

Trebanjski »levi« so sezono začeli zelo solidno, vse do 7. kroga, ko se je začela slaba forma. Z izjemo zmage proti Šmartnemu so Trebanjci v štirih tekmah dosegli le eno zmago, kar jih je nekako »vrglo« na 7. mesto.

Nadaljevanje prvenstva bodo začeli  10.2.2018, ko bodo odšli na gostovanje v Maribor. Teden dni kasneje pa bo k Trimu prišla ekipa Urbanscape Loke. Nato jih čaka le še gostovanje v Ribnici ter v Šmartnem. Tako bodo lahko še ohranili upe za vstop v ligo za prvaka, od katere jo trenutno loči le ena sama točka.

 

Prijateljske tekme med zimskim premorom:

ŠD Škofljica Pekarna Pečjak – RK Trimo Trebnje 26:31

RK SVIŠ Ivančna Gorica – RK Trimo Trebnje 33:35 (14:16)

RK Trimo Trebnje – MRK Krka (jutri ob 19.00)

Potek priprav je komentiral tudi srednji zunanji igralec Trebnjega, Tobias Cvetko, ki je v jesenskem delu dosegel 53 zadetkov in bil drugi strelec trebanjske ekipe (tik za Maticem Kotarjem, ki je zadel 58 golov):

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Advertisement

More in NLB liga