Connect with us

Tuja prvenstva

Blaž Janca kandidira za najboljše desno krilo na svetu!

Foto: Slavko Kolar

V tradicionalnem izboru najboljšega rokometaša in postavo na svetu, bo Handball Planet že osmo leto zapored organiziral omenjeno nominiranje, v katerem so se med 32 igralci znašli tudi štirje rokometaši iz področja nekdanje skupne države Jugoslavije. Tukaj pa v izboru za najboljše desno krilo kandidira tudi Blaž Janc.

Janc se je s svojimi odličnimi predstavami v dresu Kielc povsem pričakovano znašel na seznamu kandidatov za najboljše desno krilo na svetu, po izboru priznanega rokometnega portala Handball Planet. Iz držav nekdanje skupne države Jugoslavije poleg Janca kandidirajo še levokrilni hrvaški reprezentant, Manuel Štrlek, črnogorski ostrostrelec Vuko Borozan, srednji hrvaški reprezentant Luka Cindrić in srbski obrambi igralec, Ilija Abutović.

Vsi rokometni navdušenci lahko v anketah sodelujejo tako, da na spletni strani Handball-Planet.com glasujejo za svoje favorite do 9. decembra, ko bodo takrat objavljeni končni rezultati.

Lovoriko brani Arpad Šterbik, ki je lani dobil največ glasov novinarjev in rokometnih navdušencev, pred njem pa so na omenjenem glasovanju slavili Mikel Hansen (2016), Nikola Karabatić (2014 in 2015), Domagoj Duvnjak (2013), Filip Jicha (2012) in Lazslo Nagy (2011).

Več o tekmovanju pa si preberi TUKAJ:

Vote for NBSC World Handball Player 2018!

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Advertisement

More in Tuja prvenstva