Connect with us

Liga NLB

Zugan tudi uradno v Mariboru

Zugan je z Mariborčani podpisal triletno pogodbo. Foto: RK Maribor Branik

Mariborski klub je potrdil še četrto okrepitev za prihodnjo sezono. O zanimanju smo poročali že pred časom (več o tem TUKAJ), zdaj pa je Dani Zugan tudi uradno postal novi igralec mariborskega Branika.

Zugan je svojo rokometno pot začel v Kopru in priložnost v članski konkurenci prvič dobil v sezoni 2013/2014.Otrok koprskega kluba se od doma odpravlja prvič, in sicer na Štajersko k mariborskemu Braniku.

Levoroki dvometraš je letos popolnoma eksplodiral in naredil ogromen napredek. Razvil se je v obetavnega prvoligaškega desnega zunanjega in na 31 tekmah zabil 59 zadetkov.

Za obetavnega Primorca se je v zadnjih letih, prvič na začetku sezone 2017/2018 zanimal tudi zdajšnji prvoligaš SVIŠ iz Ivančne Gorie, a je Zugan zaradi prihoda slovenskega selektorja Vujovića v Koper raje ostal na Obali. Pred leti je celo nekaj časa treniral pri Mokercu iz Iga.

Foto: Matia Ščukovt/RD Koper

»Najprej bi se zahvalil vsem trenerjem in soigralcem, s katerimi sem preživel 11 sezon v Kopru. Pomemben del so bili tudi navijači, ki so na vseh tekmah pričarali odlično vzdušje. Verjamem, da bom upravičil zaupanje RK Maribor Branik, s katerim sem sklenil triletno sodelovanje. Klub deluje na visokem nivoju, kar bo zelo pomagalo pri mojem nadaljnjem razvoju. Z nestrpnostjo pričakujem naslednjo sezono in upam, da bom lahko pripomogel k novim uspehom mariborskega rokometa,« je v izjavi za javnost spregovoril nekdanji mladinski reprezentant, ki je z vijoličastimi podpisal triletno pogodbo.

Štajerskega prvoligaša so poleg Zugan (za zdaj) okrepili še Adrian Miličević (Metalurg Skopje), Martin Kocjančič (Koper) ter Jan Hočevar (Rudar Trbovlje)

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

More in Liga NLB