Connect with us

Liga NLB

Zmagi favoriziranih Ribnice in Gorenja

Danes se je v 3. krogu NLB lige odigrala večina tekem. Ribnica je v gosteh premagala Koprčane, Velenje pa je za las premagalo rokometaše iz Dobove.

Ribnica v Kopru boljša za 7 golov

Tekma se je začela z zadetkom domačinov, ko je zadel Adam Bratkovič. Ribnica je takoj odgovorila z zadetkom Vujačiča. V naslednjih minutah ne ena ne druga ekipa ni bila učinkovita in po strelski suši z obeh strani je za Koper zadel Bratkovič. Po zgrešenem poskusu Vujačiča je s polprotinapadom Ribničane kaznoval Krečič. RD Ribnica še kar ni mogla zadeti koprske mreže, ki jo je branil Tržačan Postogna in je uspešno ustavil poskusa Tomšiča in Horvata. Tudi ko so imeli Ribničani v 10. minuti lepo priložnost, da izenačijo, je bil ponovno na pravem mestu Postogna, ki je ubranil strel Knavsa. V 12. minuti so gostje za 2 minuti ostali brez Košmrlja, za Koprčane pa je bil zopet uspešen Bratkovič. Po golu Vujačiča in je sledil gol Grzentiča za vodstvo Kopra. Na njegov zadetek so Ribničani hitro odgovoril z golom, trener Kopra Mičoviča pa je vzel minuto odmora. Ta je očitno bolj koristila gostom, ki so po zadetku Knavsa svojo prednost povišali na +3. 1. polčas se je končal z rezultatom 10:13.

V drugem delu tekme so bolje začeli gostje, ko je zadel Strmljan. Čeprav se je Koper dobro upiral gostom iz Dolenjske, so gosti v 44. minuti povedli že za 6 golov (15:21). Kopru nič ni šlo od rok, v napadu in v obrambi so delali napake, v nasprotnikovih vratih pa jim je preglavice delal Nebojša Bojič. RD Ribnica je v 55. minuti ponovno igrala z igralcem manj, saj je bil izključen motor gostujoče ekipe Vujačič. Koper se še ni predal, saj se je gostom približal na 3 zadetke (za -3 je zadel Guček), a je Ribnica je lahko mirno pripeljala tekmo do konca in si tako ponovno priigrala pomembni 2 točki v državnem prvenstvu. Z zmago je na lestvici prehitela drugouvrščeno ekipo iz Maribora.

Fotografija osebe RD Riko Ribnica.

Ribnica z dvema točkama v žepu pristala na vrhu NLB lige. FOTO: RD RIKO Ribnica

Za Ribnico so blesteli Strmljan z 8 goli ter Setnikar in Vujačič s po 7 goli, na drugi strani pa sta s 6 goli blestela Grzentič in Bratkovič.

RD Ribnica: RK Koper 2013 29:26 (11:13)

RD Ribnica: T. Strmljan 7, G. Horvat 2, R. Vujačič 6, U. Knavs 2, B. Nosan 1, J. Pucelj 2, D. Kovačič 2, R. Setnikar 7,

RK Koper 2013: N. Grzentič 6, G. Krečič 4, M. Matijaševič 1, Ž. Smolnik 2, T. Sokolič 1, J. Guček 3, D. Zugan 1, R. Marić 2 , A. Bratmkvič 6.

Velenje težko premagalo Dobovo

V Dobovi sta se v 3. krogu pomerila štajersko Velenje ter zasavska Dobova. Nekateri so pričakovali, da bo Gorenje to tekmo zlahka dobilo, vendar so se lahko ugriznili v jezik. Dobova je želela pokazati domačim navijačem, da v domači dvorani lahko padejo tudi velikani. To jim sicer ni uspelo, so pa pokazali, da se lahko kosajo tudi s klubi, ki igrajo na evropski ravni.

Tekmo so bolje začeli domačini, a so se gostje zbrali in izenačili z nasprotniki. Gledali smo lahko igro “gol za gol”, na polčas pa sta se ekipi odpravili z rezultatom 16:14.

Drugi polčas so pod taktirko kapetana Miklavčiča bolje začeli gostje iz Velenja. Za vodstvo štirih zadetkov je zadel Haseljić. Kmalu za njim je zadel še Verdinek in vodstvo povišal za +5. Dobova pa ni želela, da bi na lahek način prišli do pričakovane zmage. Ekipi Gorenja so se približali celo na dva zadetka, a so v zaključku tekme prevladale izkušnje. RK Gorenje je tekmo dobil z rezultatom 28:30.

Za zmago Velenja sta največ prispevala Verdinek z 11 goli in Kavčič z enim zadetkom manj, za Dobovo pa sta blestela Markušič z 12 goli in Kunst s 5.

Fotografija osebe RK Gorenje Velenje.

Gorenje s tesno zmago proti Dobovi skočilo na 3. mesto. FOTO: RK Gorenje Velenje

RK Gorenje Velenje: MRD Dobova 30:28 (16:14)

RK Gorenje: M. Vujovič (7 obramb), I. Haseljić 3, N. Špelič 1, V. Matanovič 1, D. Miklavčič 1, M. Verdinek 11, M. Kavčič 3, A. Kavčič 10

MRD Dobova: T. Leben (5 obramb), D. Markušič 12, M. Kučič 2, L. Bura 3, I. Majić 2, B. Jazbec 1, D. Zavodnik 2, M. Kunst 5

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Advertisement

More in Liga NLB