Connect with us

Liga NLB

Ločani suvereno premagali SVIŠ

Foto: Gašper Stopar/ŠD Šport

Rokometaši Urbanscape Loke so na gostovanju v Ivančni Gorici pri novincu v ligi – SVIŠ-u, prišli do nove zmage v NLB ligi. Varovanci Roberta Beguša so dokaj ohranjali prednost ter na koncu slavili z rezultatom 26:34.

SVIŠ je tokrat klonil proti Urbanscape Loki. Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

Ivančani so srečanje pričeli zelo dobro in si na uvodu priigrali prednost dveh zadetkov (3:1). V nadaljevanju je sledila boljša igra gostov. Slednji so v 20. minuti naredili delni izid 0:8 in povišali vodstvo na +6 (6:12). Prednost se je kasneje gibala med tremi in štirimi zadetki, končni izid prvega dela igre pa je za 13:17 postavil Tim Jenko-Bogdanič.

Na začetku drugega dela igre so Ločani dokaj ohranjali prednost, vendar so Ivančani z nekaj obrambami Nejca Venclja v 38. minuti znižali zaostanek na -2 (17:19). Kasneje je sledila igra »gol za gol«, gostje pa so lepo ohranjali prednost. Ta je v 53. minuti znašala že +5 (24:29), hkrati pa je bil trener domače ekipe Aleksander Polak primoran vzeti minuto odmora. Domačinom se nato ni uspelo približati, tako da je Urbanscape Loka zmagala z izidom 26:34.

NLB liga, 3. krog:

Danes, ob 19.00:

RK SVIŠ Ivančna Gorica – RD Urbanscape Loka 26:34 (13:17)

RK SVIŠ Ivančna Gorica: Škorc 1 obramba, Vencelj 3 obrambe, Struna 1 obramba; Tekavec, Knez 3, Zafran 6, Fink 4, Grojzdek 4, Hrovat, Stopar 7, Matej Košir 1, Pirnat, Krabonja, Željko, Bučar, Matic Košir 1; Trener: Aleksander Polak

RD Urbanscape Loka: Dobaj 5 obramb, Božnar, Juričan obramb; Vrbinc 9, Šibanc 1, Gartner, Dolenc 1, Krivic, Jamnik 7, Matevž Jesenko, Pipp 3, Bergant 4, Bogdanič-Jenko 6, Aljaž Jesenko 3, Plestenjak, Klemenčič, Marinovič; Trener: Robert Beguš.

Izjave po tekmi:

Matija Vrbinc, igralec RD Urbanscape Loke:

Robert Beguš, trener RD Urbanscape Loke:

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Advertisement

More in Liga NLB