Connect with us

Reprezentančni rokomet

Začenja se nova era: Zormanov reprezentančni debi v Zlatorogu

Foto: Slavko Kolar/ŠD Šport

Arena Zlatorog bo danes nedvomno pokala po šivih. Po 1037 dneh se v hram slovenskega rokometa vrača slovenska reprezentanca – tam, kjer se je začela pot proti srebrni medalji na evropskem prvenstvu leta 2004. Ne gre skrivati nestrpnosti, saj se bo prvič slovenskim rokometašem v strokovnem štabu pridružil tudi legendarni Uroš Zorman, ki bo imel danes vlogo svetovalca.

Nizozemski rokometaši so se pred dnevi presenetljivo izkazali za neugodno zasedbo, a ne gre za tako slabo reprezentanco. Najboljši njihov rokometaš je organizator igre nemškega Lemga Dani Beijens. Mladi up Flensburga je Niels Versteijnen, pri danskem Holstebroju blesti desni zunanji Kay Smits. Levoroki Bobby Schagen iz Stuttgarta se velikokrat izkaže za nevarnega aduta. Luc Steins igra za francoski Tremblay, prvi čuvaj mreže je Gerrie Eijlers, v preteklosti tudi vratar Magdeburga.

Zorman v vlogi svetovalca

Uroš Zorman se je z reprezentančnega vidika poslovil na tekmi z Nemčijo v mesecu maju 2017. Foto: Slavko Kolar

Uroš Zorman je z igralsko reprezentančno kariero končal v maju 2017, zdaj ga čaka nov izziv. Foto: Slavko Kolar/ŠD Šport

Uroša Zormana danes čaka reprezentančni debi, a prav v posebni vlogi. Predstavil se bo namreč kot svetovalec slovenskega selektorja Veselina Vujovića, ki bo na srečanju ponudil priložnost preostali četvorki, katera ni bila v kadru za prvo tekmo. Sestavljajo jo Vid Kavtičnik, Rok Ovniček, Mario Šoštarič ter Rok Zaponšek, vendar ni še znano, koga bodo zamenjali.

»Mislim, da ta termin ni ravno ugoden, kar potrjujejo tudi ostali rezultati. Tisti izraziti favoriti so bili poraženi, obenem pa je sreda oziroma četrtek nek čuden dan za igranje reprezentančnih tekem. Vendar zmagi se ne gleda v zobe. Najbolj važna je zmaga, če se bomo iz tega kaj naučili bo tudi v redu. Gremo dalje, v nedeljo v poštev pride le zmaga. To je najbolj pomembno za našo reprezentanco,« je komentiral prvo tekmo novi reprezentančni član Uroš Zorman.

Srečanje med slovensko in nizozemsko se danes v Areni Zlatorog prične ob 17.00, s prenosom na TV Slovenija 2.

Kvalifikacije za EP v rokometu 2020, 3. in 4. krog:

Nedelja, 14. aprila, ob 17.00 (Arena Zlatorog, Celje):

Slovenija – Nizozemska

Četrtek, 11. aprila, ob 19.30 (Almere, Nizozemska):

Nizozemska – Slovenija 26:27 (12:11)

LESTVICA:

  1. Slovenija 4
  2. Latvija 4
  3. Nizozemska 2
  4. Estonija 0
Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Advertisement

More in Reprezentančni rokomet