Connect with us

Reprezentančni rokomet

Slovenski rokometaši v drugem polčasu visoko izgubili proti Hrvatom

Slovenski mladi upi do 17 let so visoko izgubili proti hrvaškim sovrstnikom. Foto: Nedeljko Lipovac/ŠD Šport

Slovenska moška izbrana vrsta do 17 let je včeraj v Poreču odigrala pripravljalno tekmo s hrvaškimi sovrstniki ter se v prvem delu enakovredno kosala z nasprotnikom, a v drugem polčasu naredila preveč tehničnih napak in na koncu visoko izgubila z rezultatom 35:26 (16:17).

Slovensko kadetsko reprezentanco poleti čaka odhod na Olimpijski festival evropske mladine v Bakuju, potem ko sta sodelovanje odpovedali Švedska in Srbija. Mladi upi so se sprva zbrali v Izoli, kjer so opravili dopoldanski trening. Nato pa so odpotovali v Poreč in se pomerili s hrvaško reprezentanco. Ekipo sta zaradi bolezni selektorja Sandija Markla vodila njegova pomočnika Aleksander Polak ter Tomaž Juršič.

S slednjo so se v prvem delu odlično kosali in vodili celo s štirimi zadetki prednosti. Na odmor so odšli z minimalno prednostjo 16:17. V drugi polovici srečanja je koncentracija popolnoma padla, kar je Hrvaška izkoristila in stopnjevala vodstvo. Končni izid srečanja je bil 35:26 (16:17), tako da je gostiteljica zanesljivo dobila srečanje.

»V prvem polčasu smo bili še enakovreden nasprotnik Hrvaški in na polovici prvega polčasa že imeli štiri gole prednosti, a smo naredili nekaj tehničnih napak, zapravili prednost in na odmor odšli z zaostankom enega gola. V nadaljevanju smo odigrali občutno slabše, te krizne minute pa so izkoristili domačini in naredili občutno prednost in zasluženo zmagali,« je po srečanju za novomeško stran dejal reprezentant Vid Rajh.

Slovenska kadetska reprezentanca, pripravljalna tekma (Poreč):

Sobota, 13. aprila:

Hrvaška – Slovenija 35:26 (16:17)

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Advertisement

More in Reprezentančni rokomet