Connect with us

Evropska tekmovanja

Za naslov SEHA lige Vardar Skopje in PPD Zagreb

Staš Skube bo z Vardarjem branil naslov SEHA lige. Foto: SEHA liga

Za naslov SEHA lige Vardar Skopje in PPD Zagreb

Včerajšnji rokometni večer je v beloruskem Brestu postregel z dvema polfinalnima obračunoma SEHA lige. Rokometaši PPD Zagreba, katerih del je tudi slovenska kolonija v sestavi Branko Tamše, Gregor Potočnik, Urh Kastelic in Aleks Vlah, se je z odlično predstavo v polfinalu SEHA lige proti NEXE-ju iz Našic uvrstila v veliko finale, kamor se je uvrstil tudi skopski Vardar, na čelu s Stašem Skubetom.

Zagrebčani na krilih Vlaha ugnali NEXE Našice

Rokometaši PPD Zagreba so morali pred uvrstitvijo v finale SEHA lige premagati ekipo NEXE-ja iz Našic, katere člani so Patrik Lebam, Saša Barišić-Jaman ter Patrik Leban. Hrvaški prvaki so v tekmo krenili odločno in takoj povedli s 3:0. V nadaljevanju so mirno narekovali in ohranjali tempo ter na odmor odšli s prednostjo +4 (15:11). Našičani v drugem polčasu niso uspeli narediti preobrata, zato se bodo v tekmi za tretje mesto udarili z Meškovom iz Bresta.

Pri Zagrebu je s šestimi goli blestel Aleks Vlah, Gregor Potočnik se ni vpisal med strelce, Urh Kastelic pa ni zbral obrambe.

Pri NEXE-ju se vsa slovenska trojica ni vpisala med strelce.

Makedonci tesno premagali domačine

Staš Skube se je izkazal z dvema goloma. Foto: SEHA liga

Za konec torkovega sporeda pa smo lahko spremljali še srečanje med gostiteljem sklepnega turnirja četverice Meškovom iz Bresta in makedonskim Vardarjem iz Skopja. Tukaj je nastopila trojica slovenskih legionarjev, in sicer Staš Skube (Vardar) ter Simon Razgor in Vid Poteko (oba Meškov).

Obe ekipi sta srečanje začeli precej v krču in do prvega gola prišli šele v sedmi minuti. Makedonci so v nadaljevanju vendarle zadihali in takoj povedli z 2:0. Moštvi sta stalno igrali v izenačenem ritmu, Vardar pa si je z nekaj napakami Belorusov uspel priigrati prednost treh zadetkov (9:6). Ob polčasu je izid znašal 14:10 za domačo ekipo Vardarja.

Meškov je v drugem delu dvoboja stalno dihal za ovratnik domačinom in z dokaj odlično igro v 44. minuti poravnal izid na 17:17. Petar Djordjić je v 46. minuti popeljal beloruske prvake do vodstva z 18:19 in makedonska zasedba se je znašla v škripcih. V končnici je pošlo nekaj moči za slavje, zato so rokometaši Vardarja na koncu slavili z rezultatom 25:23.

Skube se je ob zmagi Vardarji izkazal z dvema zadetkoma, Simon Razgor je zadel prav takšen izkupiček, medtem ko se Poteko ni vpisal med strelce.

F4 SEHA lige 2019 (Brest, Belorusija):

POLFINALE:

Torek, 2. aprila, ob 16.30:

RK PPD Zagreb – RK NEXE Našice 28:23 (15:11)
Branko Tamše, Urh Kastelic 0 obramb, Gregor Potočnik 0, Aleks Vlah 6; Saša Barišić-Jaman 0, Aljaž Lavrič 0, Patrik Leban 0.

Ob 19.00:

RK Vardar Skopje – Meškov Brest 25:23 (14:10)

Staš Skube 2; Simon Razgor 2, Vid Poteko 0.

TEKMA ZA TRETJE MESTO:

Sreda, 3. aprila, ob 16.30:

Meškov Brest – RK NEXE Našice

FINALE:

Ob 19.00:

RK PPD Zagreb – RK Vardar Skopje

 

Glavni urednik rokometnega portala ŠD Šport

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

https://www.facebook.com/lindapskmdoo/

More in Evropska tekmovanja