Connect with us
Foto: EHF

EHF Liga prvakov

Do Kölna le še ena ovira, na F4 vsaj en Slovenec

Lanxess Arena v Kölnu že vrsto let gosti F4 EHF Liga prvakov. Foto: EHF

Do Kölna le še ena ovira, na F4 vsaj en Slovenec

Ta vikend smo dobili popolno četrtfinalno konkurenco, ki se bo borila za preboj na F4 EHF Lige prvakov v Kölnu. Mesto med najboljših osem ekip v Evropi sta si s prvim mestom v skupinskem delu neposredno zagotovila še PSG in Barcelona, poleg njiju pa je bilo prostora še za šest. No, v četrtfinalni poslastici se bo udarilo kar 12 legionarjev, kar je ne glede na vse izjemen dosežek.

Veliki senzaciji smo bili priča že v skupinskem delu. Branilci naslova evropskega prestola, rokometaši francoskega Montpellierja se niso prebili v osmino finala in tako ostali brez lovorike v tej sezoni. Montpellier, katerega bo član do konca te sezone tudi slovenski izkušeni kapetan Vid Kavtičnik, je klonil na zadnji tekmi proti skopskem Vardarju in ostal brez napredovanja.

Poleg francoskega velikana je evropske nastope predčasno končal tudi nemški Rhein Neckar Löwen, katerega je za gol ugnal branilec evropskega podnaslova HBC Nantes. Slednjega v borbi za ponovitev lanskoletnega uspeha čaka precej težka naloga. Udaril se bo namreč  s katalonsko Barcelono Jureta Dolenca, ki v letošnji sezoni kaže izvrstne rezultate in je blizu finala evropskega klubskega tekmovanja.

Blaž Janc pri poljskih Kielcah nosi pomembno vlogo. Foto: Slavko Kolar/ŠD Šport

Nedvomno se četrtfinalni spektakel obeta med poljskimi PGE Vive Kielcami in francoskim PSG-jem. Slednji je lani osvojil tretje mesto, a se tik pred F4 v Kölnu udaril prav s poljskimi prvaki. Ti so morali gigantu, katerega lastnik je Katarec, priznati premoč v skupnem izidu s 60:69. V tem srečanje bo pomembno vlogo nosil Blaž Janc, ki skupaj s pomočnikom trenerja Urošem Zormanom tvori slovenski duet v Kielcah.

Slovensko vojsko pri madžarskemu Veszpremu, kjer igrajo Blaž Blagotinšek, Gašper Marguč, Borut Mačkovšek in Dragan Gajić, čaka tekma s Flensburgom. Kolonijo pri Pick Szegedu pa sestavljajo Dean Bombač, Mario Šoštarič, Matej Gaber in Nik Henigman. Slednji se bodo pomerili z makedonskim Vardarjem Staša Skubeta.

Vse prve četrtfinalne tekme bodo na sporedu med 24. in 28. aprilom. Povratna srečanja pa bodo odigrana med 1. in 5. majem.

EHF Liga prvakov, četrtfinale (prve tekme):

HBC Nantes – Barcelona
Jure Dolenec.

PGE Vive Kielce – PSG
Uroš Zorman, Blaž Janc.

Flensburg-Handewitt – Telekon Veszprem
Borut Mačkovšek, Blaž Blagotinšek, Gašper Marguč, Dragan Gajić.

RK Vardar Skopje – MOL Pick Szeged
Staš Skube; Nik Henigman, Mario Šoštarič, Dean Bombač, Matej Gaber.

Glavni urednik rokometnega portala ŠD Šport

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

https://www.facebook.com/lindapskmdoo/

More in EHF Liga prvakov