Connect with us
Foto: RK Maribor Branik

Liga NLB

Z okrepljenim moštvom si Mariborčani želijo priti med TOP 6

Foto: RK Maribor Branik

Z okrepljenim moštvom si Mariborčani želijo priti med TOP 6

Rokometaši mariborskega Branika so se 46 dni pred prvo uradno tekmo v novi sezoni, tekmo 1. kroga NLB lige proti Dobovi, zbrali na pripravah. Večji del slednjih bodo opravili v domači Dvorani Tabor, čaka pa jih kar nekaj pripravljalnih srečanj.

Vijoličasti rokometaši se bodo v dobrem mesecu in pol skušali čim bolje pripraviti in uigrati na zagotovo še kako zanimivo sezono, ki je pred njimi. Že kar nekaj zadnjih let pa v pripravah na novo sezono ni večjega poudarka zgolj na telesni pripravljenosti, niti v začetnih tednu ali dveh.

»Določene stvari poskušamo samo dopolnjevati in nadgrajevati ter morda modernizirati sam način priprav. Že vrsto sezon se v Mariboru takoj prične z delom v dvorani in z žogo, od igralcev pa se pričakuje, da na priprave pridejo že skoraj v celoti ustrezno fizično pripravljeni, kar se od njih kot športnikov in profesionalcev tudi spodobi. Moram reči, da so vsi, še posebej tisti malo starejši in izkušenejši, zelo dobro pripravljeni, tako da lahko takoj pričnemo z vajami same rokometne igre. Čaka nas tudi nekaj pripravljalnih tekem, kjer bomo skušali moštvo čim bolje uigrati. Imamo kar nekaj novih igralcev, ki bodo imeli vidne vloge znotraj ekipe. Tako je potrebno poskrbeti, da bodo fantje začutili ta tekmovalni ritem ter tako s tem sebe že testirajo do katerega nivoja lahko pridejo, kadar gre zares,« je na uvodnem treningu dejal trener Maribora, Marko Šibila.

Na prvem treningu je manjkalo le nekaj igralcev, prišli pa so vsi trenutno potrjeni novinci, zraven katerih se bo začetni fazi priprav pridružilo tudi nekaj mladincev. Potem ko so nekateri igralci po koncu minule sezone odšli, sta vodstvo in strokovni štab mariborskega Branika poiskala okrepitve ter s tem kakovostno zapolnila vsa igralna mesta. »Menim, da moramo biti zadovoljni z igralci, ki so se nam pridružili in rekel bi, da smo v tej smeri naredili lepe premike. Imamo dobro zasedbo igralcev po vseh igralnih pozicijah in res smo lahko optimisti za prihajajočo sezono,« pa še dodaja Šibila.

 Odšli: Gregor Čudič, David Bogadi, Andraž Kete, Kristjan Bezgovšek, Matko Rotim, Adnan Sivić

Prišli: Luka Simonič (Celje Pivovarna Laško), Niko Medved (Gorenje Velenje), Tine Marušič (LL Grosist Slovan), Matija Golik (Hrvaška), Julijan Jerebie (Csurgo), Marin Buneta (Hrvaška)

Glavni urednik rokometnega portala ŠD Šport

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

https://www.facebook.com/lindapskmdoo/

More in Liga NLB