Connect with us
Foto: RK Celje Pivovarna Laško

Liga NLB

Priprave začeli tudi Celjani

Foto: RK Celje Pivovarna Laško

Priprave začeli tudi Celjani

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so začeli s pripravami na sezono 2018/2019. Branko Tamše na uvodu pozdravil 13 igralcev članske ekipe, med njimi tri novince.

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v sredo začeli s pripravami na sezono 2018/2019, kjer bodo gotovo znova imeli visoke cilje. Zaradi evropskega prvenstva za mladince, ki v teh dneh poteka v Celju, so imeli nemalo težav pri iskanju primerne dvorane za ta uvodni del ter ga na koncu našli na Ljubečni pri Celju, kjer v dvorani osnovne šole nabirajo prve kilometre. Igralci so sicer tudi med počitnicami trenirali po programu, pred dnevi opravili zdravniške preglede pri dr. Sašu Djuriču, na uvodnem treningu pa še pregledni test pripravljenosti.

V uvodnih dneh bo v ospredju pridobivanje fizične pripravljenosti pod vodstvom kondicijskega trenerja Tomaža Ocvirka, nato pa bodo počasi vajeti prevzeli trener članske ekipe Branko Tamše s pomočniki, ki bodo ekipo pripravili na osvajanje visokih ciljev. V prvi vrsti si seveda želijo, da bodo čim prej kompletni, kar se bo v večjem delu zgodilo konec naslednjega tedna ter da bodo priprave potekale čim bolj mirno.

Trener Tamše je tako včeraj že lahko pozdravil novince Klemna Ferlina, Draška Nenadića in Roka Ovnička ter igralce, ki so jih celjski navijači pozdravljali že v prejšnji(h) sezoni, to so Aljaž Panjtar, Tilen Kodrin, David Razgor (kapetan), Daniel Dujshebaev, Jaka Malus, Matic Grošelj, Jan Jurečič, Gal Marguč, Igor Anić in Kristian Bećiri. Trenažnemu procesu so priključeni še igralci mladinske ekipe našega kluba (Tim Cokan, Tim Kocijančič in Domen Knez).

Foto: Slavko Kolar

Foto: Slavko Kolar

Kaj pravi Branko Tamše na uvodu priprav: “Počitnice so za nami in lepo je ponovno videti ekipo ter pozdraviti nove obraze med nami. Nekaj teh je prišlo iz drugih klubov, nekaj pa je tudi mladih igralcev, ki smo jih priključili iz naše rokometne šole. Ti slednji nam bodo pomagali na uvodnih treningih ter tako pridobivali prepotrebne izkušnje. Imamo to srečo in hkrati smolo, da imamo veliko igralcev v mladinskih in kadetskih reprezentancah. Zato je še kar nekaj igralcev trenutno odsotnih in se nam bodo večinoma pridružili prihodnji konec tedna (predvidoma 4. avgusta). Tako smo trenutno kar okrnjeni, a ne glede na to bomo delali po našem programu, ki je v prvem delu vsekakor zaznamovan predvsem s fizično pripravo, za katero bo skrbel Tomaž Ocvirk, ki je to delal že prejšnje sezone in delo vedno opravil odlično. Gotovo bo tako tudi sedaj, fantje so glede na prvi pogled, opravljene zdravniške preglede, dobro pripravljeni in so se držali programa, ki so ga imeli med odmorom. Pričakujem lep štart v sezono, verjamem, da bomo v njej upravičili to za kar smo tu zbrani in za kar treniramo ter nosimo dres Celja Pivovarne Laško. Da bo to lažje, bo potrebno zdravje in to je tisto kar želim vsem v največji meri. Trenutno imamo sicer nekaj manjših težav, v prvi vrsti Dujshebaev, ki mora še nekaj časa trenirati po prilagojenem programu, a njegovo stanje se lepo izboljšuje, upam pa da se ti mladi reprezentanti pridružijo brez večjih težav. Zahvaljujem se upravi kluba, ki nam je kljub težavam, ki jih z zasedenostjo dvoran povzroča mladinsko evropsko prvenstvo, omogočila, da priprave pričnemo nemoteno, zahvaljujem pa se tudi vodstvu osnovne šole Ljubečna, ki nas gosti te dni. Na ta način bomo lahko delali po programu in tekmovalni začetek sezone pričakali pripravljeni tako kot si želimo.

Kako bodo potekale priprave?

Celjani bodo tako naslednjih nekaj dni vadili na Ljubečni (do 29.7.), nato pa se bodo preselili v Laško, kjer bodo na pripravah ostali 10 dni ter v tem času v Treh lilijah odigrali tri pripravljalne tekme (Savdska Arabija – 2.8. ob 18.30h, Constanza- 3.8. ob 18.30h in Meškov Brest – 7.8. ob 18.30h). Od 9. do 13. avgusta bodo trenirali v Zlatorogu in vmes odigrali še tekmo z SKA Minskom (10.8. ob 18.30h).

Nato se odpravljajo na priprave v Makedonijo, kjer se bodo med 15. in 19. avgustom udeležili mednarodnega turnirja v Ohridu. Tam bo nastopalo osem klubov, ki bodo razdeljeni v dve skupini po štiri.

Več o tem na spodnji povezavi:

Celjani avgusta na močan mednarodni turnir v Ohrid

Celjski rokometaši se domov vrnejo 20. avgusta, že od 23. do 26. avgusta pa sodelujejo na novem turnirju, tokrat v Kanjiži, kjer se bodo 23. pomerili s Partizanom (SRB, ob 18h) in 25. z Ribe Esbjerg (NOR, ob 18h), dan kasneje pa jih čaka še tekma za končno razvrstitev. V drugi skupini igrajo Gorenje Velenje, Bukarešta (ROU) in Nexe Našice (CRO).

Od 27. avgusta bodo Celjani znova trenirali doma, 30. avgusta se bodo uradno predstavili medijem in sicer v Centru varne vožnje na Vranskem, 31. avgusta pa odigrali še zadnje pripravljalno srečanje, ko se bodo v Veszpremu ob 17h pomerili s tamkajšnjim velikanom. 5. septembra se sezona tudi tekmovalno uradno začenja, takrat celjske rokometaše čaka obračun slovenskega Superpokala, ko se bodo za prvo trofejo sezone pomerili s Krko.

Preberite si še:

Z okrepljenim moštvom si Mariborčani želijo priti med TOP 6

Novomeščani kot prvi začenjajo priprave na novo sezono

Glavni urednik rokometnega portala ŠD Šport

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

https://www.facebook.com/lindapskmdoo/

More in Liga NLB