Connect with us

EHF Liga prvakov

Vujović vesel zmage, a gostovanje na Koroškem jemlje resno

Miljan Vujović (levo) je takole slavil veliko zmago v Zagrebu skupaj z Janom Grebencem (desno). Foto: Slavko Kolar/ŠD Šport

Celjski čuvaj mreže Miljan Vujović ima še sveže spomine s četrtkovega povratnega obračuna balkanskega derbija med pivovarji in Zagrebčani. V hrvaški prestolnici so slovenski prvaki slavili pomembno zmago v boju za napredovanje med izločilne boje EHF Lige prvakov, nocoj pa jih čaka zahtevna prvenstvena preizkušnja proti Slovenj Gradcu.

Miljan Vujović se je v Zagrebu odlično dopolnil v vratih skupaj s Klemnom Ferlinom. Slednji je zbral šest obramb, medtem ko se je Vujović izkazal z dvema zaustavljenima sedemmetrovkama in tako pivovarjem priboril pomembno zmago pri naših južnih sosedih. Zmage v zagrebški Areni je sicer zelo vesel, a pot do osmine finala je še kar dolga.

»Vsekakor smo veseli zmage v Zagrebu, saj je to za nas zelo pomembna zmaga. Vzeli smo dve točki v gosteh in si olajšali pot do osmine finala EHF Lige prvakov. To sicer še ni konec, ampak je prednost petih točk pred najbližjima zasledovalcema zelo lepa. Še večji motiv nam je bila prva zmaga Celja v Zagrebu, zato smo se vpisali v zgodovino!« velikega zadovoljstva ni skrival mladi Vujović.

https:/si/si.gorenje.com/

Pivovarje že danes čaka nova naloga, in sicer v domačem prvenstvu. Udarili se bodo s Slovenj Gradcem, ki je do sedaj vknjižil tri zmage, a prav vse na gostovanju. V domači dvorani je še brez zmage, zato bi lahko morebiti upal na senzacijo proti Celjanom.

»Plani za naprej so takšni, da nas v državnem prvenstvu čaka nova zelo pomembna tekma v Slovenj Gradcu, ki vsekakor ne bo lahka. Kljub gremo vsako tekmo po zmago in s pravim pristopom ter dobro igro v napadu in obrambi lahko pridemo do novih dveh točk,« je dodal devetnajstletnik.

More in EHF Liga prvakov