Connect with us

EHF Liga prvakov

Krimovke klonile proti Švedinjam

Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

Krimovke so po hudi borbi morale priznati premoč švedskemu Sävehofu, kljub temu pa se je uspela uvrstiti naprej v drugi del EHF Lige prvakinj.

Po veličastni zmagi na Češkem je mlada Krimova zasedba zadihala precej lažje. Današnji obračun na Kodeljevem najverjetneje ni bil odločilen v lovu na napredovanje, a z zmago bi varovanke Uroša Bregarja v drugi del nesle večje število točk. Temu ne bo tako, a Tigrice bodo skupinski del končale na tretjem mestu.

Ob koncu zmanjkalo moči za preobrat

Krimovke so tekmo sicer odprle fantastično in z dvema goloma v uvodnih minutah uspele povesti z 2:0. V nadaljevanju se je švedska zasedba prebudila in z delnim izidom 0:5 uspela povesti za +3 (4:7). Vodstvo je mirno držala v svojih rokah in na odmor odšla s prednostjo +2 (12:14).

https:/si/si.gorenje.com/

V drugem delu se je prednost še povečala, v 40. minuti pa znašala +5 (15:20). Ob koncu smo spremljali napete in razburljive minute, katere so boljše odigrale gostje in se veselile tesne zmage s 26:27.

Najboljša strelka Krimovk je bila z devetimi goli Polona Barić, tri manj je dodala Nina Zulić. Pri Švedinjah je petkrat zadela Nina Dano.

EHF Liga prvakinj, 6. krog (SKUPINA D):
Nedelja, 17. novembra, ob 17.00 (Dvorana Kodeljevo, Ljubljana):
RK Krim Mercator – Sävehof 26:27 (12:14)
Barič 9, Zulić 6; Dano 5, Lundbäck 4.

LESTVICA:

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

More in EHF Liga prvakov