Connect with us

Liga NLB

Pivovarji odhajajo na Koroško, Dobova gosti Maribor

Tomaž Ocvirk bo novo prvenstveno zmago lovil v Slovenj Gradcu. Foto: Slavko Kolar/ŠD Šport

Drevi bosta v okviru desetega kola Lige NLB odigrana še zadnja dva obračuna. Rokometaše Celja Pivovarne Laško čaka neugodno gostovanje pri Slovenj Gradcu, Dobovčani pa bodo sedmo prvenstveno zmago lovili proti Mariboru.

Včerajšnje sobotno dogajanje je prineslo dve tekmi prvoligaškega tekmovanja. Ribničani so tesno ugnali Ormožane, Škofjeločanom pa ni uspelo premagati Krkašev (več TUKAJ).

Drevi bosta na sporedu še dve tekmi, in sicer se bodo dobovski rokometaši udarili z mariborskim Branikom, Pivovarji pa bodo odšli na gostovanje k Slovenj Gradcu.

Dobova lovi sedmo zmago

https:/si/si.gorenje.com/

Dobovčani še vedno ostajajo v stiku z najboljšimi, tudi po prvi polovici rednega dela Lige NLB. Nocoj bodo v domači dvorani gostili mariborske rokometaše, ki se nahajajo na desetem mestu prvenstvene lestvice.

Foto: Slavko Kolar/ŠD Šport

Drevi lahko slavijo še sedmič v tej sezoni, ti dve točki pa bi jih znova povzpeli na četrto mesto. »Maribor je zelo dobra ekipa in njen trenutni položaj na lestvici je lahko zavajajoč. Slabše so začeli v prvenstvu, vendar so kljub temu nudili močan odpor vodilnim ekipam in premagali tudi aktualnega državnega podprvaka RK Gorenje Velenje. V tem času so še okrepili svojo zasedbo z Špelićem, nov trener je prinesel nove ideje, tako da nas čaka izredno zahtevna tekma. Mi želimo pokazati napredek v naši igri, kajti le tako lahko pridemo do ugodnega rezultata pred zvestimi navijači,« pred tekmo meni dobovski trener Benjamin Teraš.

Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

Tudi tokrat se obeta izjemna podpora s tribun. Dobovski navijači White Stars namreč obljubljajo novo izjemno atmosfero, hkrati pa bi piko na i dodali njihovi rokometaši.

Pivovarji proti Slovenj Gradcu

Nocoj bodo rokometaši Celja Pivovarne Laško gostovali v Slovenj Gradcu. Po dveh izjemno napornih dvobojih z Zagrebom, ki sta bila zahtevna tako fizično, kot tudi in predvsem čustveno, je pred Celjani že nova tekma, tokrat Lige NLB. Korošci zasedajo deveto mesto na razpredelnici, dosegli so tri zmage in zabeležili šest porazov. Zanimivo je, da so vse tri zmage Korošci dosegli na gostovanju pri Urbanscape Loki, Mariboru in Kopru.

Pivovarji so pred dnevi slavili pomembno zmago v Zagrebu. Foto: Slavko Kolar/ŠD Šport

Ni dvoma, da bodo prvo domačo zmago poizkušali doseči proti Celju, saj gotovo računajo, da bodo gostje po tekmah lige prvakov nekoliko bolj ranljivi. Tega pa se celjski rokometaši zavedajo in vedo, da jih čaka zahteven test, ki pa ga želijo opraviti z odliko in tako ostati nepremagani v domačem prvenstvu.

»Tekma v Slovenj Gradcu bo zahtevna, tam bo polna dvorana in motivirani ter neobremenjeni domačini, ki si bodo želeli zmage. Mi smo seveda po četrtkovi tekmi utrujeni, a z rotacijo lahko držimo ta izjemno naporen ritem,« je za klubsko spletno stran gostovanje na Koroškem napovedal Tomaž Ocvirk.

Liga NLB, 10. krog:

Nedelja, 17. novembra, ob 19.00:
MRD Dobova – RK Maribor Branik – prenos na SportKlub3
RK Slovenj Gradec – RK Celje Pivovarna Laško
Že odigrano:

RD Riko Ribnica – RK Jeruzalem Ormož 32:29 (11:14) – več o tekmi TUKAJ
Kovačič in Horvat po 6; Čudič 10, Žuran 7.
RD Urbanscape Loka – MRK Krka Novo mesto 26:29 (13:15) – več o tekmi TUKAJ
Klemenčič 7, Aljaž Jesenko 5; Kete in Jakše po 8.
RK Trimo Trebnje
 – RD Koper 30:27 (13:10) – več o tekmi TUKAJ
Hamidović 11 (4), Didovič 5; Sokolič 7 (5), Krečič 6 (2).

RD Butan Plin Izola – RK Gorenje Velenje 27:37 (12:21)

LESTVICA:

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

More in Liga NLB