Connect with us

Slovenska tekmovanja

Vujović odlično izkoristil celjsko priložnost v Ligi NLB

Foto: Slavko Kolar/ŠD Šport

Za celjskim klubom je še tretja prepričljivo dobljena zmaga v domačem prvenstvu, kjer letos brani še 24. državno lovoriko. Uvod je igralcem in strokovnemu štabu več kot uspel, včeraj so namreč zanesljivo premagali še Urbanscape Loko. V celjskih vratih je blestel mladi čuvaj mreže Miljan Vujović in bil s samo zmago zadovoljen.

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so danes po nedeljskem tesnem porazu s Flensburgom (več o tekmi TUKAJ), gostovali v Škofji Loki. Domačini srečanja so v uvodnem krogu presenetili Gorenje Velenje in v drugem kolu remizirali s Koprom. Te tri toče pred današnjim dvobojem so dokazale, da bodo Gorenjci tudi letos zagotovo neugoden tekmec.

Škofjeločani niso uspeli presenetiti suverenih Celjanov, katere v soboto čaka že tekma s katalonsko Barcelono.

https://si.gorenje.com/

»Zavedali smo se, da nas tu čaka težko gostovanje, a smo se že prej dogovorili, da nas drugega kot dve točki ne zanima. Časa za pripravo ni bilo veliko in to se je morda poznalo v prvem delu, ko smo delali nekaj napak. V drugem polčasu smo prišli do svoje igre in na koncu mislim, da smo zasluženo zmagali,« po srečanju zadovoljstva ni skrival Miljan Vujović, ki je v celotnem srečanju zbral 8 obramb.

Najboljši domači strelec je bil Aleksander Atanasov, ki se je izkazal s kar sedmimi zadetki. V celjski ekipi je Razgor zadel šestkrat.

Škofjeločane v prihodnjem krogu čaka gostovanje pri Ormožanih, pivovarji doma gostijo novomeško Krko. Obenem Celjane ta konec tedna čaka še evropsko gostovanje pri Barceloni.

Liga NLB, 3. krog:
Sreda, 18. septembra, ob 19.30 (Športna dvorana Poden, Škofja Loka)
RD Urbanscape Loka – RK Celje Pivovarna Laško 21:32 (11:14) – več o tekmi TUKAJ

Petek, 20. septembra, ob 19.00:
RK Trimo Trebnje – RD Riko Ribnica

MRK Krka Novo mesto – RD Koper

Sobota, 21. septembra, ob 18.00:
RK Maribor Branik – RK Gorenje Velenje

Ob 19.00:
MRD Dobova – RK Jeruzalem Ormož

Ob 19.30:
RD Butan Plin Izola – RK Slovenj Gradec

More in Slovenska tekmovanja