Connect with us

Uncategorized

Celjski spektakel ni dočakal češnje na torti

Foto: Gregor Katič/RK CPL

Pivovarji so na prvi tekmi nove sezone EHF Lige prvakov zabeležili tesen poraz proti nemškemu prvaku Flensburgu, vendar pred navijači prikazali odličen vtis za prihajajoča srečanja.

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so včeraj v skoraj povsem polnem Zlatorogu odigrali tekmo 1. kroga EHF Lige prvakov. Nasproti jim je stala zasedba aktualnega nemškega prvaka SG Flensburg-Handewitta, ki je na koncu tudi z malce sreče in pomoči prišla do zmage z enim zadetkom razlike.

Pivovarji so v tekmo krenili nekoliko slabo in v 12. minuti dovolili Nemcem, da povedejo s 4:7. Sledil je izjemen preobrat, saj je Matic Grošelj v 20. minuti z delnim izidom 4:1 izenačil na 8:8. V nadaljevanju prvega dela smo spremljali enakovredno igro, medtem ko je gostom na odmor uspelo oditi s prednostjo +1 (12:13).

https://si.gorenje.com/

V drugem delu pa se je celjska zasedba razigrala in na krilih odličnega Šarca povedla s 15:14. V nadaljevanju se je vodstvo povzpelo celo do treh golov, a kasneje je koncentracija padla in v 46. so gostje izenačili na 19:19. Sledila je razburljiva končnica, v kateri so več sreče imeli nemški prvaki in slavili s 24:25.

Najboljši celjski strelec je bil s petimi goli Josip Šarac, štiri je prispeval Patrik Leban, enega manj pa Domen Makuc.

Naslednji vikend se celjski fantje odpravljajo na vroče gostovanje v Barcelono, nato pa sledi domača tekma z danskim Aalborgom.

EHF Liga prvakov, 1. krog (SKUPINA A):
Nedelja, 15. septembra, ob 17.00 (Arena Zlatorog, Celje):
RK Celje Pivovarna Laško – SG Flensburg-Handewitt 24:25 (12:13)
RK Celje Pivovarna Laško:
Vujovič, Ferlin 11 obramb; Cvetko, Razgor 2 (1), Marguč 1, Šarac 5, Grošelj 2, Poteko 1, Žabič, Silva 1, Kodrin 1, Horžen 2, Grebenc 1, Makuc 3, Leban 4 (3), Novak 1; trener Tomaž Ocvirk

SG Flensburg-Handewitt: Burić 12 obramb, Bergerud; Golla 6, Hald Jensen, Glandorf 1, Svan Lasse 3, Wanne 2 (2), Jeppsson, Joendal 1, Steinhauser, Versteijnen, Zachariassen, Johannessen 5, Gottfridsson 2, Jurecki 2, Röd 3; trener: Maik Machulla

LESTVICA:

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

More in Uncategorized