Connect with us

1. B DRL

SPOROČILO ZA JAVNOST: ODNOS KLUBOV DO NOVINARJEV

Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

Novinar je na tekmi 1. kroga 1.B DRL med RK SVIŠ Ivančna Gorica in RD Rudar Trbovlje doživel neljub dogodek.

Rokometni portal ŠD Šport je z namenom, da v novi sezoni še obsežneje poroča o dogajanju v 1. B državni rokometni ligi, obiskala tekmo prvega kola  v Ivančni Gorici med SVIŠ-em ter trboveljskim Rudarjem.

Naš novinar je vstopil v dvorano in odšel na tradicionalno pozicijo, kjer je prostor za novinarje. Portal ŠD ŠPORT že vrsto let poroča o rokometnih tekmah iz športne dvorane Stična in je prostor za novinarje vedno na istem mestu. Kmalu po prihodu v dvorano je do našega novinarja pristopil tajnik rokometnega kluba SVIŠ Ivančna Gorica, češ kaj počne tukaj, da naj se odstrani iz balkona in ali je to njegova pisarna????.  Očitno je, da je tajnik kluba RK SVIŠ  prekoračil vsa etična načela odnosa do novinarjev, ki želijo poročati v dobrobit rokometa. Smo medij, ki poročamo v dobrobit rokometa, in ne razumemo reakcije tajnika kluba. Ali bi bil njegov pristop enak, če bi na tekmo prišli kolegi RTV Slovenija, EKIPA SN, Delo in Siol.net (Sportal).

Verjamemo, da bi takšen dogodek prizadel vsakršnega novinarja, ki mu je onemogočeno poročanje  s same tekme. Zato vse rokometne klube ozaveščamo, da če želijo medijsko podporo in prepoznavnost tako kluba kot celotne posamezne lige, naj v svoje dvorane na prvenstvene tekme primerno in prijetno sprejmejo novinarje, ki so zelo pomemben informacijski vir za rokometno javnost.

More in 1. B DRL