Connect with us

Liga NLB

V drugem krogu brez velikanskih presenečenj

Ivan Vajdl je vpisal še drugo zmago na trebanjski klopi. Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

Včeraj se je z zadnjim večernim obračunom med Slovenj Gradcem in trebanjskim Trimom končal drugi krog Lige NLB. Ta vikend je minil povsem mirno in brez večjih presenečenj, medtem ko so neporažene ekipe le še celjska, ribniška, trebanjska ter škofjeloška.

Celjski rokometaši so zaradi drevišnjega premiernega nastopa v EHF Ligi prvakov, svoje delo v drugem kolu opravili že v sredo proti Dobovi v domačem Zlatorogu. Dvomov o samem favoritu in končnem zmagovalcu sploh ni bilo, tako da jim je prepričljivo uspelo slaviti.

Zelo težko delo pri zmagi so imeli tudi Trebanjci, ki so gostovali pri novincu v ligi iz Slovenj Gradca. Slednji se je tako kot proti Ribnici izkazal za zelo neugodnega nasprotnika in Trimu do zmage dovolil šele v zadnjih minutah srečanja. Na koncu je bil rezultat 25:26 za Dolenjce.

https://si.gorenje.com/

V Ribnici je gostovala mariborska zasedba. Slednja si je prav tam z zmago v zadnjem kolu priborila zmago nad domačini ter se uvrstila v Evropo, a tokrat temu ni bilo tako. Ribničani so skozi vseh šestdeset minut narekovali tempo igre in držali vodstvo v svojih rokah, ob koncu pa slavili z 28:26 (18:13).

Na Obali smo videli obračun med domačim Koprom in Urbanscape Loko. Ta je v prvem krogu pred domačo publiko na kolena spravila Gorenje Velenje in tudi tokrat prešla vsa pričakovanja. Proti Primorcem je namreč uspela priti do zlata pomembne točke s 25:25 (14:14).

Fredi Radojkovič je na koncu vendarle klonil proti Ormožu. Foto: RD Butan Plin Izola

Zelo zahtevno delo je imela tudi Butan Plin Izola, katera je po visokem porazu proti Celju, gostovala pri Ormožu v Ljutomeru in izgubila. Eden izmed razlogov je bil tudi uvodni zaostanek, ko so vinarji povedli s 6:0, na koncu pa je na semaforju kazalo 26:21 (13:10) za gostitelje.

Velenjčani so svojo prvo domačo tekmo v novi sezoni zaradi zasedenosti dvorane odigrali v športni hali Slovenj Gradec in na Koroškem gostili novomeško Krko. Ta je v prvem kolu presenetila vijoličaste rokometaše, tokrat pa ji ni šlo vse po načrtu. Velenjsko moštvo je z odliko opravilo prvo domačo tekmo in Krkaše ugnalo z 32:25.

Liga NLB, 2. krog:
Sobota, 14. septembra:

RK Slovenj Gradec – RK Trimo Trebnje 25:26
RD Riko Ribnica
– RK Maribor Branik 28:26 (18:13)
RD Koper – RD Urbanscape Loka 25:25 (14:14)
RK Jeruzalem Ormož – RD Butan Plin Izola 26:21 (13:10)
RK Gorenje Velenje
– MRK Krka Novo mesto 32:25 (15:12)

Že odigrano:
RK Celje Pivovarna Laško
– MRD Dobova 35:21 (14:9)

LESTVICA:

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

More in Liga NLB