Connect with us

Analiza rednega dela NLB lige

Vijoličasti po dolgih letih znova v boj za TOP 6

Foto: Slavko Kolar/ŠD Šport

Vijoličasti po dolgih letih znova v boj za TOP 6

Danes je na vrsti že peta epizoda projekta analiza rednega dela NLB lige. Tokrat bo nastopil Maribor Branik, ki se po kar nekaj sezonah ponovno bori za preboj v NLB ligo za prvaka. Trenutno mu kaže odlično, saj z dvajsetimi osvojenimi točkami zaseda četrto mesto.

Marko Šibila je zelo zadovoljen z dosedanjimi rezultati vijoličastih. Foto: MP Produkcija

Vijoličastim rokometašem je v zadnjih nekaj sezonah praktično zmanjkala le točka za preboj v NLB ligo za prvaka. Čeprav je trener Marko Šibila na začetku priprav imel na voljo zelo močno zasedbo, pa je ta z nekaj odhodi in poškodbami močno popustila in na koncu vedno osvojila sedmo oziroma osmo mesto. Spomnimo se lanske sezone, ko je vrste štajerskega prvoligaša okrepil legendarni Luka Žvižej, a je slednji mariborski klub zapustil že v koncu meseca septembra. Poleg rekorderja v slovenski reprezentanci se je od Maribora poslovil še ostrostrelec, Aleksander Špende, s katerim se je okrepil portugalski velikan Porto.

Letošnja sezona se je za izbrance Marka Šibile začela odlično, saj so uvodni dve tekmi (Dobova in Koper) vknjižili maksimalen izkupiček, nato pa je sledil poraz proti Celju Pivovarni Laško z rezultatom 36:28. Z izjemo dveh porazov še proti Gorenju in Ribnici, so mariborski rokometaši prikazali zelo dobre predstave in zato po koncu jesenskega dela zaseda zelo dobro četrto mesto.

»Mislim, da smo lahko z dosedanjim delom prvenstva več kot zadovoljni. Kljub veliki spremembi ekipe smo že od samega začetka kazali visok nivo igre in uigranosti, kar nas zaenkrat povsem zasluzeno uvršča ob bok Gorenju na tretjem mestu. Tudi rezultati kažejo na to, saj smo izgubili le z ekipami, ki so višje na prvenstveni lestvici in praktično bili boljši od vseh konkurentov na medsebojnih srečanjih. Vzdušje je odlično in upam, da bomo sedaj v tem mesecu priprav sanirali vse poškodbe in bolezni, ki so nas pestile konec leta in da skupaj dosežemo osnovni cilj, to pa je liga za prvaka,« je redni del NLB lige za ŠD Šport ocenil Andraž Velkavrh.

Zelo težak uvod v leto 2019

Foto: Boštjan Selinšek

Andraž Velkavrh je bil eden izmed glavnih adutov Marka Šibile. Foto: Boštjan Selinšek

Pred vijolicami je izjemno težak uvod v sezono 2019. Prvo tekmo bodo odigrali v Ribnici, nato sledi domača tekma z Gorenjem Velenjem in gostovanje v Trebnjem. V nadaljevanju bodo Mariborčani gostili Dol TKI Hrastnik, odšli na gostovanje k SVIŠ-u iz Ivančne Gorice, doma odigrali sosedski derbi z Jeruzalemom iz Ormoža in za konec gostovali v Novem mestu.

Komentar uredništva: Štajerska prestolnica nujno potrebuje klub na vrhu lestvice

»Mariborčani so bili v preteklosti stalnica na tretjem mestu prvenstvene lestvice, tik za Gorenjem Velenjem in Celjem Pivovarno Laško. No, sčasoma se je to precej spremenilo, odkar so se tik pod vrh zavihteli Ribničani in lani celo prišli do drugega mesta. Za slovenski rokomet bo nujno potrebno, da se Maribor zavihti vsaj med najboljše štiri ekipe v Sloveniji in si tako priigra vstopnico za Evropo. Poleg tega bo ljubljanski rokomet, ki kaže veliko potenciala, v prihodnje primoran najmanj enega prvoligaša. Gre za zelo čudno situacijo, da prestolnica nima niti enega prvoligaša.«

Razpored Maribora do konca rednega dela državnega rokometnega prvenstva:

2.2.2019: RD Riko Ribnica – RK Maribor Branik

9.2.2019: RK Maribor Branik – RK Gorenje Velenje

15.2.2019: RK Trimo Trebnje – RK Maribor Branik

23.2.2019: RK Maribor Branik – RK Dol TKI Hrastnik

2.3.2019: RK SVIŠ Ivančna Gorica – RK Maribor Branik

9.3.2019: RK Maribor Branik – RK Jeruzalem Ormož

16.3.2019: MRK Krka Novo mesto – RK Maribor Branik

Glavni urednik rokometnega portala ŠD Šport

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

https://www.facebook.com/lindapskmdoo/

More in Analiza rednega dela NLB lige