Connect with us

Tuja prvenstva

VIDEO: V Sloveniji se ni naigral, zdaj blesti v avstrijski drugi ligi

Foto: osebni arhiv

Na avstrijskih rokometnih igriščih si kruh služi kar nekaj Slovencev. Uradnega podatka sicer ni, a Avstrija je zagotovo slovenska rokometna manjšina. Obenem pa kar nekaj slovenskih legionarjev blesti v državi naše južne sosede, in to je obetavni krožni napadalec Domen Sikošek Pelko, ki je ta vikend svojemu klubu Brucku priboril pomembno točko v boju za vrnitev med elito avstrijskega rokometa.

http://bit.ly/SDSPORT-pasicaDomen Sikošek Pelko je v Avstrijo odšel po koncu letošnje sezone. Potem ko je bil le še podpis pogodbe oddaljen od prestopa v Dobovo, pa se je visoki krožni napadalec vendarle podal s trebuhom za kruhom in okrepil vrste avstrijskega drugoligaša Brucka.

»V Avstriji se počutim odlično. Tukaj sem dobil to, kar sem kot športnik najbolj potreboval in si želel – zadosten igralni čas (minutažo) in spoštovanje. Zdaj imam oboje. K razvoju pa mi pripomore tudi to, da sem eden izmed nosilcev igre v ekipi,« je dejal 21-letnik.

Po dveh sezonah v trebanjskemu Trimu je sledil prvi odhod v tujino. V Avstriji ima delodajalca v drugoligaškem tekmovanju, in sicer gre za Bruck. Slednji je še lani nastopal v najmočnejšem avstrijskem rangu, a se v letošnji sezoni po obstanku ponovno bori za povratek v prvo ligo. Da gre za kvalitetno okrepitev, je Sikošek Pelko že takoj potrdil in na osemnajstih tekmah dosegel 78 zadetkov.

Domen Sikošek Pelko je Bruck okrepil na začetku letošnje sezone. Foto: osebni arhiv

Bruck se je ta vikend udaril s Hullabraunom in remiziral s 27:27. Slovenski rokometaš je imel v Brucku pomembno vlogo in poleg treh zadetkov odločil srečanje z odločilnim zadetkom v zadnjih sekundah za pomemben remi (27:27).

»Občutki ob odločilnem zadetku so fantastični. Obiskanost domačih tekem je visoka in zadeti takšen zadetek pred skoraj polno dvorano, je res neopisljiv občutek. Še toliko bolj, ker se s tekmecem, s katerim smo igrali, borimo za drugo mesto v končnici. S tem golom smo ohranili dve točki prednosti in obdržali omenjeno drugo mesto. Pritisk je bil vsekakor velik, saj je bilo do konca tekme le 5 sekund. Zavedal sem se, da časa za podajo in kasnejši strel na gol ni, zato mi ni preostalo drugega, kot da grem na vse ali nič,« nam je za ŠD Šport povedal Sikošek Pelko.

Obetavni krožni napadalec je svojo rokometno kariero sicer začel v Brežicah, od koder se je še kot kadet preselil v sosednje Krško. V sezoni 2015/2016 je nekaj tekem odigral tudi za člansko ekipo Dobove, leto kasneje pa okrepil vrste Trima Trebnjega, kjer se ni povsem veliko naigral. »Naslednjo sezono zagotovo ostajam v Avstriji, saj imam aktivno pogodbo. Ob tem obstajajo tudi realne možnosti, da se uvrstimo nazaj v prvo ligo, kar bi še pripomoglo k nadaljnjemu napredku na moji športni poti. V prihodnosti si vsekakor želim zaigrat v najmočnejših evropskih ligah. To je moj osebni športni cilj. Ob pravi ponudbi pa vsekakor ne izključujem niti možnosti vrnitve v Slovenijo,« pa je o svoji prihodnosti zaključil visoki Brežičan.

Spodaj si oglej odločilen zadetek Domna Sikoška Pelka:

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Advertisement

More in Tuja prvenstva