Connect with us

Reprezentančni rokomet

VIDEO: Mohorič pričakuje uvrstitev v kvalifikacije za Tokio 2020

Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

Slovenska izbrana vrsta se je z včerajšnjo zmago nad Estonijo še enajstič uvrstila na turnir stare celine, zato bo žreb skupin za prihajajoče evropsko prvenstvo dočakala v drugem bobnu. Za ŠD Šport je cilje in pričakovanja pred žrebom spregovoril direktor moške reprezentance Uroš Mohorič.

http://bit.ly/SD-sport-4-ROJSTNI-DANSlovenci so na šestih odigranih tekmah po dvakrat premagali Nizozemce in Estonce ter enkrat Latvijce, proti slednjim so doživeli tudi poraz. Na zaključni turnir, ki bo med 10. in 26. januarjem prihodnje leto v Avstriji ter na Norveškem in Švedskem, sta se uvrstila Slovenija in Latvija. Žreb skupin bo 28. junija na Dunaju.

Slovenija bo v začetku prihodnjega leta enajstič nastopila na zaključnem turnirju stare celine. Na tem tekmovanju bo prvič v zgodovini nastopilo 24 izbranih vrst, prvič bo tudi v treh državah. Slovenski rokometaši pa bodo žreb dočakali v drugem bobnu.

Slovenija je doslej najboljšo uvrstitev dosegla na domačem EP 2004, ko je osvojila odličje srebrnega leska. Na Hrvaškem 2000 je osvojila peto, v Srbiji 2012 šesto, v Švici 2006 osmo, na Portugalskem 1994 in na Norveškem 2008 deseto, v Španiji 1996 in v Avstriji 2010 enajsto, na Švedskem 2002 12., na Poljskem 2016 pa 14. mesto.

Več o tekmi: TUKAJ

Rok Zaponšek po tekmi: TUKAJ

Spodaj preveri, kaj je dejal Mohorič pred žrebom skupin za EURO 2020:

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Advertisement

More in Reprezentančni rokomet