Connect with us

INTERVJU

VIDEO: Ivan Vajdl želi Trimo vrniti v Evropo

Ivan Vajdl se v Trimo vrača po šestih letih. Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

Z novo sezono se situacija v trebanjskem klubu precej spreminja. Krmilo članske ekipe bo namreč prevzel stari znanec Ivan Vajdl, ki se v Trebnje vrača po kar šestih letih in s tem prevzema Trimo še z višjimi cilji. Dolenjci si namreč v sezoni 2020/2021 ponovno želijo igrati v evropskih tekmovanjih.

Trebanjce bo v novi sezoni vodil stari znanec Ivan Vajdl. Foto: RK Trimo Trebnje

Vodstvo kluba se je odločilo, da po koncu letošnjega prvenstva nekoliko prevetri člansko ekipo in tako se v klub na mesto prvega trenerja po šestih letih vrača izkušeni strokovnjak Ivan Vajdl, ki je nazadnje deloval pri avstrijskem Ferlachu.

Vajdl, sicer nekdanji odlični rokometni vratar, je svojo trenersko kariero začel kot pomočnik pri velenjskem Gorenju, kasneje ga je pot zanesla še v KAC Celovec. Nato je kot glavni trener vodil še velenjsko moštvo ter Slovenj Gradec.

Trimo si v prihodnji sezoni želi priti v Evropo. Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

V Trebnjem se je Vajdlova četa v državnem prvenstvu prebila do 4. in 5. mesta, kar je eden izmed razlogov za povratek v Trimo. Glavni cilj trebanjskega kluba v naslednji sezoni je poleg uvrstitve v Ligo NLB za prvaka, tudi preboj v evropska tekmovanja za sezono 2020/2021. Če ne bo presenečenja, bi lahko številni slovenski rokometni strokovnjaki boj za četrto mesto pripisali Mariborčanom in Trebanjcem.

Klub bodo v prihodnji sezoni okrepili Leon Rašo, David Didovič, Aleksandar Tomić (vsi MRK Krka Novo mesto), nekdanji bosanski mladinski reprezentant Dean Šešić (RK Borac Banja Luka) ter bosanski reprezentant Dino Hamidović (RK Graćanica). V strokovni štab se poleg glavnega trenerja Ivana Vajdla vrača še Marko Tomič, ki bo odslej še bolj vpet v psihično in kondicijsko pripravo članske ekipe.

Ivan Vajdl je za naš portal spregovoril o vrnitvi v Trimo:

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

More in INTERVJU