Connect with us

Reprezentančni rokomet

VIDEO: Grosova v Franciji z odličnimi občutki

Foto: Slavko Kolar/ŠD Šport

VIDEO: Grosova v Franciji z odličnimi občutki

Tabor Uroša Zormana sta v sobote dopoldne obiskali prvi gostji, in sicer slovenski reprezentantki Alja Koren in Ana Gros. S slednjo smo opravili tudi kratek video pogovor, obenem pa se v Franciji pri Brestu super počuti.

Kamp Uroša Zormana sta danes v dopoldanskih urah obiskali slovenski reprezentantki Ana Gros in Alja Koren. Foto: Slavko Kolar/ŠD Šport

Ana Gros je svojo rokometno pot začela pri Velenju in v mlajših kategorijah kazale izvrstne predstave ter imela izjemen potencial. Hitro so jo v svoje vrste zvabili pri Krimu in Grosova se je v prestolnico odpravila še kot starejša deklica B. Vendar verjeli ali ne, je že kot štirinajst letno dekle zaigrala v članski konkurenci Krima Mercatorja! Nedvomno je to eden izmed redkih pojavov v Sloveniji, pa nasploh v tujini.

V prihodnje je nekaj časa igrala tudi za drugo ekipo Krima, Inno Dolgun, v sezoni 2007/2008 pa se odpravila na kaljenje v sosednjo Olimpijo. Čez dve leti se je znova v Krim in po le eni sezoni že odšla v tujino. V svoje vrste jo je zvabil madžarski velikan Györ, a Grosova bi morala, kot tudi sama pravi, še eno leto ali dve ostati v domovini. Po Györu se je odpravila v Thüringer, nato pa za štiri leta odšla v francoski Metz. Letos je branila barve Bresta, s katerim ji ni uspelo prebiti med najboljših osem ekipi v Evropi. Drugi del evropske sezone je v skupini 1 zaključila na zadnjem mestu in zbrala le tri točke.

Tabor Uroša Zormana pa kot skrita gostja skorajda vsako leto obiskuje.

Spodaj si oglej, kaj je spregovorila za naš portal:

Glavni urednik rokometnega portala ŠD Šport

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

https://www.facebook.com/lindapskmdoo/

More in Reprezentančni rokomet