Connect with us

Reprezentančni rokomet

VIDEO: Ferjan: Borili smo se do zadnje sekunde

Mark Ferjan je prikazal solidno predstavo v vratih. Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

Slovenski mladinski izbrani vrsti se danes po hudi borbi ni uspelo uvrstiti v polfinale svetovnega prvenstva v Španiji za rokometaše do 20 let. Portugalci so se veselili tesne zmage s 25:26 (14:13).

http://bit.ly/SD-Sport-Anze-Ratajec

Aktualni evropski mladinski prvaki iz Celja so po šestih odigranih dvobojih doživeli prvi poraz na SP v Vigu. V ponedeljek so proti Špancem pred nabito polno dvorano, ki je večinoma navijala le za domačine, dokazali, da lanskoletni evropski naslov v Zlatorogu ni bila muha enodnevnica. Zato so niz dobrih rezultatov še nadaljevali, a cilja, ki je bil uvrstitev v polfinale, niso uspeli izpolniti. Z današnjim porazom so se tako sanje o preboju med najboljše štiri reprezentance razblinile. Naše pa zdaj čaka razvrstitev med 5. in 8. mestom.

Naši fantje se bodo v soboto pomerili s Tunizijo. Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

Po včerajšnjem pestrem sredinem popoldnevu je bilo jasno, da se bodo naši fantje po zmagi nad Korejci v osmini finala, za preboj med najboljše štiri mlade reprezentance na svetu borili s Portugalsko. Slednja je po dramatičnem koncu in podaljšku premagala Nemce.

Gledalci so v dvorani spremljali pravi rokometni obračun, katerega je zaznamovala borba za vsako žogo. Na koncu se ni izšlo, Portugalci so komajda premagali našo reprezentanco.

Spodaj preveri, kaj po tekmi dejal Mark Ferjan:

More in Reprezentančni rokomet