Connect with us

Reprezentančni rokomet

VIDEO: Blagotinšek z mirno glavo na zaslužen dopust

Blaž Blagotinšek je Estoncem v nedeljo v Kopru nasul štiri zadetke. Foto: Slavko Kolar/ŠD Šport

Za slovenskim orjakom Blažem Blagotinškom je pester zaključek letošnje sezone, od katere se je poslovil prav na nedeljski tekmi proti Estoniji (več o dvoboju TUKAJ). Vrhunec je bil nedvomno finalni turnir EHF Lige prvakov, na katerem bi Veszpremu za piko na i v letošnji sezoni manjkal še evropski klubski naslov. Blagotinšek pa je s samo sezono precej zadovoljen.

Blaž Blagotinšek je letos blestel pri madžarskemu Veszpremu. Foto: Telekom Veszprem

Blaž Blagotinšek je letošnjo sezono odigral zares odlično, tudi v reprezentančnem dresu, še posebej pa se izkazal na klubski ravni. Z Veszpremom je prišel do dvoje madžarske lovorike in nastopal tudi na sklepnem turnirju četverice EHF Lige prvakov. V polfinalu je uspešno opravil s poljskimi Kielcami, nato v velikem finalu nepričakovano izgubil od makedonskega Vardarja in se bil primoran zadovoljiti le s srebrom. Vendar tudi drugo mesto je zares izjemen uspeh, obenem pa so otroka celjskega kluba izbrali za najboljšega obrambnega igralca letošnje sezone najkakovostnejšega evropskega tekmovanja.

Blagi je na tekmi z Estonci prispeval pomemben delež v obrambi, hkrati pa bil v napadu razigran s štirimi doseženimi zadetki. Gre za tip igralca, ki lahko igra dvosmerni rokomet, obenem pa je Blagotinšek star šele 25 let.

Preberite si še:

Spodaj preveri, kaj je spregovoril Blagotinšek po koncu letošnje sezone:

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Advertisement

More in Reprezentančni rokomet