Connect with us

Prestopi

Janc izbira med velikani: Kiel ali Barcelona?

Foto: PGE VIVE Kielce

Slovenski rokometni reprezentant Blaž Janc je po naših t.i. menedžerskih virih zelo blizu selitvi v katalonsko Barcelono, katera ga je v svoje vrste vabila že pred dvema letoma iz celjskega kluba. Nekdanji pivovar pa je v intervjuju za Ekipo SN potrdil, da ima poleg Kataloncev še zanimanje iz nemškega THW Kiela.

http://bit.ly/SD-sport-4-ROJSTNI-DANJanc naj bi se poleti 2020 preselil iz Kielc v Barcelono. Dvaindvajsetletnemu levorokemu reprezentantu po koncu naslednje sezone poteče pogodba s poljskimi prvaki in zato utegne prestopiti v Španijo.

Tam bi na desnem krilu nasledil legendarnega in izkušenega kapetana Victorja Tomasa, kateri počasi zaključuje rokometno pot. Janc je bil velika želja Barcelone že pred dvema letoma, a se je raje odločil za odhod v slačilnico Kielc, katerim poveljuje legendarni Talant Dušebajev. Obenem si garderobo Špancev obeta deliti še z enim reprezentantom, in sicer Juretom Dolencem.

Blaž Janc na Poljskem igra že vse od leta 2017. Foto: Slavko Kolar/ŠD Šport

Več od Barcelone ali Kiela v rokometu ne obstaja

Pa vendarle dogovor še ni točno dogovorjen, saj je Sevničan v intervjuju za edini slovenski športni časopis dejal, da ima tudi ponudbo nemškega velikana Kiela. Član slednjega je tudi slovenski reprezentančni organizator igre Miha Zarabec. »Poleg ponudbe Barçe, ki jo imam na mizi, imam tudi ponudbo Kiela. V rokometu več od tega ni,« je dejal Janc.

»Iskreno povedano bi se najraje odločil čim prej, da bom potem miren. Predvsem bi rad čim prej vedel, ali bom ostal v Kielcah ali me čaka selitev, da se pripravim, si vse organiziram. Nočem nekaj nahitro, v zadnji sekundi. Upam, da bom vse skupaj rešil hitro in da bo izpadlo pošteno in dobro,« dodaja otrok sevniškega kluba.

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Advertisement

More in Prestopi