Connect with us

Analiza rednega dela NLB lige

Velenjske ose še naprej z obetavnim projektom

Foto: RK Gorenje Velenje/Rok Jošt

Potem ko smo pred dnevi analizirali rezultate Rika Ribnice in Celja Pivovarne Laško v NLB ligi, je tokrat na vrsti Gorenje Velenje. Klub iz šaleške doline je na začetku letošnje sezone močno pomladil zasedbo in posledično tudi proračun kluba, a vseeno ostaja zvest svojemu projektu – narediti mlado ekipo, ki se bi lahko kosala v Evropi.

David Miklavčič je eden izmed odmevnejših okrepitev pri Gorenju Velenju. Foto: RK Gorenje Velenje/Rok Jošt

Gorenje Velenje je na začetku letošnje sezone močno pomladilo svojo zasedbo. Odšlo je kar devet igralcev, vodstvo kluba pa je pripeljalo prav tako devet okrepitev. Eden izmed odmevnejših obrazov je hrvaški ostrostrelec Nikola Špelić, ki je pred prihodom v Gorenje igral pri Portu. Poleg Špelića pa je direktor kluba Janez Gams poskrbel še za vrnitev nekdanjega reprezentanta Davida Miklavčiča, ki mu je pri Zagrebu potekla pogodba. Na trenerski stolček se je usedel Zoran Jovičić.

Ekipa je sezono začela s hladnim tušem in pred nabito polno dvorano v Ljutomeru izgubila proti Jeruzalemu iz Ormoža. Kasneje se je moštvo vendarle uigralo in vknjižilo kar nekaj suverenih predstav, kljub nekaj zdrsom. Eden izmed glavnih je bil prav proti Trimu iz Trebnjega, ki je po preobratu osvojil točko v Velenju. Velenjčani pa se trenutno nahajajo na tretjem mestu prvenstvene lestvice in ima na svojem računu (s tekmo manj) 20 točk.

Ibrahim Haseljić na desnem krilu tvori duet skupaj z Vladom Matanovićem. Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

»S prvim delom NLB lige smo lahko hkrati tako zadovoljni kot nezadovoljni. Nezadovoljni predvsem zato, ker smo odigrali nekaj tekem, na katerih naše predstave žal niso bile dobre in smo na koncu zaradi svojih napak morali premoč priznati nasprotniku. Smo pa lahko po drugi strani zelo zadovoljni, saj smo mlada, na novo sestavljena ekipa, ki je tako v domačem prvenstvu kot na evropskem parketu pokazala, da se nikogar ne boji. Odigrali smo nekaj tekem, na katerih smo delovali enostavno odlično in vemo, da je lahko takšnih tekem v nadaljevanju sezone še več. Čeprav smo boljši in močnejši, kot smo bili ob začetku sezone, naša igra še vedno ni takšna, kakršno bi si vsi želeli. A že pred začetkom sezone smo se zavedali, da je pred nami sezona, ki bo vse prej kot lahka. Smo mlada ekipa, ki se veliko nauči iz lastnih napak. Vemo, da je vsaka tekma zase velik izziv in da bo drug del sezone najverjetneje za nas še težja naloga, kot je bil ta jesenski del. Mi se bomo na nadaljevanje dobro pripravili, igrali tekmo po tekmo in bomo videli, kaj prinese preostanek sezone,« je za ŠD Šport po koncu jesenskega dela povedal Ibrahim Haseljić.

Ali je še možen boj za drugo mesto?

Velenjčani so iz EHF pokala izpadli v zadnjem krogu kvalifikacij proti španskemu Granollersu. Foto: Rok Jošt/RK Gorenje Velenje

Velenjčani si po tihoma še želijo priti na drugo mesto prvenstvene lestvice, a naloga zagotovo ne bo lahka. Konec meseca januarja bodo odigrali zaostalo tekmo 11. kroga NLB lige proti SVIŠ-u iz Ivančne Gorice, nato pa v Rdeči dvorani sledi že večni derbi s Celjani. Kasneje imajo izbranci trenerja Zorana Jovičića še težji razpored. Odšli bodo na gostovanje v Maribor, gostili Rika Ribnico ter Urbanscape Loko, v dvajsetem krogu pa jih čaka gostovanje v Trebnjem. Zadnja dva obračuna bodo odigrali proti novincema, sprva gostili Dol TKI Hrastnik, za konec pa odšli na gostovanje v Ivančno Gorico.

Komentar uredništva: Mlada zasedba je zmožna poseči še višje

»Čeprav je Gorenje letos zamenjalo skorajda celotno ekipo, je za zamenjavo pripeljalo vrsto odličnih in kakovostnih igralcev. Ti so zagotovo zmožni poseči še po višjih mestih, a za to bo potrebnih še kar nekaj dodatnih izkušenj. Najbolj je presenetil gorenjski ostrostrelec Aleks Kavčič, ki je trenutno nosilec ekipe. Poleg Kavčiča pa na lestvici strelcev s 110-imi zadetki blesti vrhunski Matic Verdinek. Omenjena dva igralca sta praktično glavna rokometaša v napadu, seveda pa ne smemo pozabiti še na ostale igralce in vratarsko obetavno trojico. V letošnji sezoni jo tvorijo Miljan Vujović, Emir Taletovič ter Luka Logar.«

Razpored Gorenja Velenja do konca rednega dela NLB lige:

29.1.2019: RK Gorenje Velenje – RK SVIŠ Ivančna Gorica – zaostala tekma 11. kroga

2.2.2019: RK Gorenje Velenje – RK Celje Pivovarna Laško

9.2.2019: RK Maribor Branik – RK Gorenje Velenje

16.2.2019: RK Gorenje Velenje – RD Riko Ribnica

23.2.2019: RK Gorenje Velenje – RD Urbanscape Loka

1.3.2019: RK Trimo Trebnje – RK Gorenje Velenje

9.3.2019: RK Dol TKI Hrastnik – RK Gorenje Velenje

16a.3.2019: RK SVIŠ Ivančna Gorica – RK Gorenje Velenje

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

More in Analiza rednega dela NLB lige