Connect with us

Slovenska tekmovanja

V Vardarju so ga odpisali, zdaj bo sezono poskušal rešiti v Ormožu

Foto: Slavko Kolar
Gregor Ocvirk se v Makedoniji ni ravno naigral. Foto: Slavko Kolar/ŠD Šport

Zlati slovenski mladinski reprezentant se je hitro poslovil od petmesečne epizode pri makedonskem Vardarju iz Skopja, včeraj pa presenetil z novico in potrdil povratek v Slovenijo. Okrepil bo vrste Jeruzalema Ormoža, ki je pred dnevi na kolena spravil Celje Pivovarno Laško.

http://bit.ly/SDSPORT-pasicaHitro je minilo teh pet mesecev, odkar je Vardar Skopje okrepil Gregor Ocvirk. Slednjega so Celjani prečrtali oziroma se najboljši strelec lanskega mladinskega EP-ja v Celju ni znašel na pripravah največjega rokometnega kluba v Sloveniji.

Gregor Ocvirk je v makedonsko prestolnico pripotoval v začetku meseca septembra, potem ko s celjskim matičnim klubom nikakor ni našel skupnega jezika. Od kariere v Makedoniji je precej obetal, vendar je ekspresno šlo navzdol, tako forma kot potrpljenje evropskih klubskih prvakov izpred dveh let.

 V Prlekiji so ga imeli za svojega

Foto: Slavko Kolar

Gregor Ocvirk je bil na lanskoletnem mladinskem EP-ju najboljši strelec prvenstva. Foto: Slavko Kolar/ŠD Šport

Dvajsetletni Ocvirk je v Ormožu igral že pred dvema sezonama, takrat kot posojeni igralec Celja. Na 25 tekmah je dosegel 109 zadetkov, zato se kar dobro ujame s trenerjem Sašo Prapotnikom. Čeprav so ga v Mariboru, Slovenj Gradcu in Celju odpisali, pa bo muhasti igralec v Prlekiji pomemben adut stratega Prapotnika.

Za slovo od Makedonije Ocvirkovi plačali sami

Po neuradnih informacijah naj bi Ocvirkovi kar sami plačali odškodnino makedonskim prvakom, da so jim ti dali vse papirje za sloves. Znesek naj bi bil kar velik, čeprav so mu odšteli vse plače, z izjemo ene. Jeruzalem je plačal okoli 3 tisoč evrov za registracijo na EHF in RZS.

Ocvirk letos ni bil kaj veliko v načrtih makedonskega prvaka. V EHF Ligi prvakov se je znašel le štirikrat, a ni dosegel zadetka. V SEHA ligi pa je na osmih dvobojih dosegel 12 golov.

Prapotnik: Fant mora igrati!

Saša Prapotnik bo imel v nadaljevanju prvenstva na voljo močno orožje. Foto: Igor Martinšek

Jeruzalemčani so možnosti za uvrstitev v Ligo NLB za prvaka že zapravili, zato bo glavno cilj do konca sezone le obstanek v eliti. »Vesel sem, ker bo Gregor spet z nami, v tej sezoni smo imeli že ogromno težav s poškodbami, če bi ostali še brez kakšnega igralca, bi lahko zašli v težave v boju za obstanek, tako pa nam bo Ocvirk v veliko pomoč. Še bolj pomembno je, da fant spet igra, ker bi ga bilo škoda, če bi izgubil še eno sezono. Verjamem, da se bo razvil v vrhunskega igralca, z njim nikdar nisem imel takšnih težav, kot se govori v drugih klubih. Nanj računam tudi poleti na svetovnem prvenstvu v Španiji,« je za Delo pojasnil Prapotnik.

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

More in Slovenska tekmovanja