Connect with us

Liga NLB

V postavi sezone Lige NLB štirje Velenjčani, Celjani z dvema

Matic Verdinek je letos v slovenskih tekmovanjih prispeval kar 266 zadetkov. Foto: RK GV

Uradna Facebook stran Lige NLB je pred nekaj dnevi objavila najboljšo postavo kroga letošnje sezone, ki so jo sestavili trenerji in kapetani vseh ekip. Največ predstavnikov, in sicer kar štiri ima Gorenje Velenje. Po dva ima Celje Pivovarne Laško, položaj srednjega zunanjega pa je zasedel ribniško odkritje sezone Tilen Strmljan.

http://bit.ly/SD-sport-4-ROJSTNI-DANRokometaši Celja Pivovarne Laško so se v zadnjem krogu končnice za prvaka, v derbiju Lige NLB, pomerili z ekipo Gorenje Velenje in sklenili sezono s 23. naslovom državnih prvakov ter zanesljivo zmago na igrišču.

Letošnja sezona državnega rokometnega prvenstva je bila polna vzponov in padcev. Največja vest je bila prav slovo Branka Tamšeta s trenerskega stolčka celjskih rokometašev, katerega je zamenjal Tomaž Ocvirk. A tudi slednji je bil prvič poražen v Zlatorogu po šesti letih v domačem prvenstvu, potem ko jih je v začetku meseca februarja presenetil trebanjski Trimo. Na koncu so vendarle uspeli porabiti vse moči in prišli do 23. naslova državnega prvaka.

Pivovarji so letos osvojili še 23. naslov državnega prvaka. Foto: RK CPL

V najboljši postavi letošnje sezone sta se v celjski zasedbi znašla dva igralca – Branko Vujović (desni zunanji) in Kristjan Horžen (krožni napadalec). Največ predstavnikov, in sicer kar štiri imajo velenjski rokometaši – Vlado Matanović (desno krilo), Matic Verdinek (levo krilo), Emir Taletović (vratar) ter levi zunanji Aleks Kavčič. Vlogo srednjega zunanjega pa bo zasedel ribniški organizator igre Tilen Strmljan.

V prihodnjih dneh bodo objavljeni rezultati za najboljšega igralca in trenerja letošnje sezone Lige NLB.

POSTAVA LIGE NLB – SEZONA 2018/2019:

VRATAR: Emir Taletović (RK Gorenje Velenje)

LEVO KRILO: Matic Verdinek (RK Gorenje Velenje)

LEVI ZUNANJI: Aleks Kavčič (RK Gorenje Velenje)

SREDNJI ZUNANJI: Tilen Strmljan (RD Riko Ribnica)

DESNI ZUNANJI: Branko Vujović (RK Celje Pivovarna Laško)

DESNO KRILO: Vlado Matanović (RK Gorenje Velenje)

KROŽNI NAPADALEC: Kristjan Horžen (RK Celje Pivovarna Laško)

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

More in Liga NLB