Connect with us

Liga NLB

Tobias Cvetko po porazu s Krko: “Za remi je zmanjkalo malo zbranosti in športne sreče.”

Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

Včeraj smo v trebanjski športni dvorani spremljali 27. cvičkov derbi med trebanjskim Trimom in novomeško Krko. Obračun je zagotovo upravičil besede pravega rokometnega spektakla, dvoboj pa je po razburljivi končnici pripadel Krkašem, ki so z zmago v Trebnjem prekinili niz petih zaporednih porazov. Nekaj besed o tekmi pa je za ŠD Šport povedal trebanjski ostrostrelec, Tobias Cvetko.

Na tribunah trebanjske športne dvorane se je včeraj zbralo kar 600 gledalcev. Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

Trebanjci so tekmo pričeli precej dobro in v uvodnih minutah diktirali tempo Krkašem, ki so potrebovali kar nekaj časa za priključek. Na levem zunanjem položaju je v novomeškem napadu začel Jan Irman, nato pa okoli trinajste minute vstopil Gregor Okleščen in Krka je začela postopoma stopnjevati svojo prednost. Slednja je v drugi polovici prvega dela narasla na +2 (12:14), polčas pa se je končal z rezultatom 12:15.

Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

V drugem delu smo spremljali zelo razburljivo končnico, v kateri so Trebanjci imeli kar nekaj priložnosti za priključek. V zadnjih sekundah tekme pa je Matic Kotar iz težkega položaja zadel vratnico in zmaga je odšla v Novo mesto. Kljub temu so Trebanjci ostali mirni skozi celotno srečanje. Končni izid tekme je bil 23:24.

»Za remi ni zmanjkalo veliko, le malce zbranosti in kanček športne sreče,« je o končnici dejal Tobias Cvetko, ki je prispeval en zadetek na tekmi.

V trebanjski športni dvorani se je včeraj zbralo okoli 600 ljubiteljev slovenskega prvoligaškega rokometa, tako da je bila dvorana napolnjena do zadnjega kotička. V klubu so tekmo organizirali na nivoju, ki ni ravno veliko oddaljen od organizacije tekem Celja Pivovarne Laško. »Seveda. Nekaj čisto posebnega je igrati pred polno trebanjsko dvorano, tako dobri navijači kot jih imamo mi, nam dajo še posebno motivacijo za dokazovanje. Zato bi se tudi rad zahvalil vsem, ki so prišli in nas podprli v tako lepem številu,« se privržencem trebanjskega kluba zahvaljuje Cvetko.

Za konec koledarskega leta na vroče gostovanje v Dobovo

Benjamina Teraša proti svojemu nekdanjemu klubu Dobovi čaka zelo težko delo. Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

Varovance Benjamina Teraša za konec koledarskega leta čaka le še vroče gostovanje v Dobovi, kjer Trebanjci nujno potrebujejo zmago za ohranitev možnosti v boju za NLB ligo za prvaka. Dobovčani so v Trebnjem izgubili na prvi tekmi, z rezultatom 32:29.

Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

»Da, pred nami je zadnja tekma letošnjega leta. Ekipa Dobove je v letošnji sezoni doživela kar nekaj sprememb v igralskem kadru in počasi se ti igralci vse bolj med seboj dopolnjujejo, zato pričakujem izredno težko gostovanje. Kljub temu verjamem v nas in pričakujem, da bomo ob pravilnem pristopu leto zaključili z zmago,« je optimističen Celjan, ki mu ob koncu letošnje sezone poteče dvoletna posoja v Trebnjem.

Po nekaj zmagah v prvi polovici rednega dela NLB lige so Trebanjci začeli verjeti, da se z borbenostjo in trdim delom na treningih lahko borijo za preboj v NLB ligo za prvaka. Kljub temu moramo vedeti, da je ekipa še precej mlada in neizkušena, a pred njo je še obilo dobrih rezultatov.

»Do uvrstitve v TOP 6 nas loči še veliko vloženega truda, trdega dela na treningih in dobrih predstav na tekmah,« zaključuje 21-letnik.

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

More in Liga NLB