Connect with us

Liga NLB

Tamše odslej v pomoč koroškemu prvoligašu?

Branko Tamše je zadnjih nekaj treningov prestal kot desna roka glavnega trenerja Sebastjana Soviča. Foto: RK PPD Zagreb

Tamše odslej v pomoč koroškemu prvoligašu?

Od slovesa Branka Tamšeta iz hrvaškega Zagreba minevajo dobri trije tedni. Pa ni dolgo manjkalo, da Tamše ne bi ravno pogrešal rokometa. Po naših dobro obveščenih virih naj bi odslej za nekaj časa pomagal slovenjgraškemu trenerju Sebastjanu Soviču na članskih treningih.

Mladi in ambiciozni strokovnjak je v Zagrebu deloval okoli devet mesecev. Pred tem je dolga leta uspešno vodil celjske rokometaše, a brez trenerske službe v knežjem mestu ostal septembra 2018, potem ko je njegovo moštvo ostalo brez zmage v Ribnici. Tamše se je v trenerske vode znova podal letos januarja in prevzel Zagreb, vendar slednjega vodil le do konca meseca septembra. Zdaj gre Velenjčan k novim izzivom naproti.

Po naših informacijah naj bi pomagal Sebastjanu Soviču na članskih treningih Slovenj Gradca, ki se po šestih odigranih kolih trenutno nahaja na zadnjem mestu in ima na svojem računu le dve točki z gostovanja v Škofji Loki.

https:/s/si.gorenje.com/

»Branko Tamše zaenkrat samo pomaga voditi treninge v Slovenj Gradcu,« je bil redkobeseden športni direktor koroškega kolektiva Uroš Soršak in dodal: »Vprašanje, če bi hotel postati del strokovnega štaba na tekmah.« A ni skrivnost, da sta Tamše ter Sovič v odličnih prijateljskih odnosih, zato bo marsikateri nasvet mladega strokovnjaka prišel prav Sovičevi zasedbi pred nadaljevanjem sezone. Hkrati bi prihod Tamšeta več kot koristil Slovenjgradčanom v morebitni borbi za spodnji del prvenstvene lestvice.

Glavni urednik rokometnega portala ŠD Šport

https://www.facebook.com/lindapskmdoo/

More in Liga NLB