Connect with us

Tuja prvenstva

Strelski pohod Dragana Gajića se nadaljuje

Dragan Gajić je Toulousu nasul kar deset zadetkov. Foto: Limoges Handball

Strelski pohod Dragana Gajića se nadaljuje

Francoski prvoligaši so danes zvečer nadaljevali 8. kolo domačega prvenstva. Na delu so bili tudi trije slovenski legionarji. Dragan Gajić in Igor Žabić sta na domačem parketi z Limogesom prišla do nove zmage, tudi Vasja Furlan se je s Chartresom veselil zmage proti nekdanjemu klubu Ivryu.

Tandem Gajić – Žabić melje dalje

Limoges je slavil še peto letošnjo zmago v francoskem prvenstvu. Foto: Limoges Handball

Limoges, ki trenutno zaseda drugo mesto na prvenstveni lestvici je na današnji tekmi veljal za favorita. V tekmo so novinci vstopili agresivnejše, kot gostje in prišli do hitrega vodstva z 10:5. Vidna je bila moč in ambicioznost domačinov, ki so svojo prednost ohranjali vse do prvega polčasa, ki se je končal z izidom (17:12).

V drugem polčasu nismo bili priča večjim presenečenjem. Sledila je pehota Limogesa, ki je v drugi polovici prišla tudi do vodstva + 9 (27:18). Gostje se niso predali in nekaj minut pred koncem srečanja rezultat znižali celo na 28:25, a je zmanjkalo časa za senzacijo ob koncu (30:26).

Z desetimi zadetki se je ponovno izkazal izkušeni reprezentant Dragan Gajić, enega pa je prispeval tudi Igor Žabić.

Furlan proti nekdanjemu klubu slavil

Foto: US Ivry

Drugo srečanje med Chartresom in Ivry Handball je potekalo v zelo podobni luči. Tudi tukaj so bili v vlogi favorita domačini in na krilih sijajnega vratarja Kima Sonneja-Hansna kazali izvrstno obrambo ter si zagotovili lahke in učinkovite protinapade, ki so jih zlahka izkoristili. Na odmor so odšli s prednostjo 18:12.

V drugem polčasu so svoj tempo igre stopnjevali in prišli do najvišjega vodstva na srečanju + 10 (27:17). Sledil je manjši preobrat gostov, ki so z delnim izidom (11:5) prišli do znižanja na – 4 (32:28), kar je bil tudi končni rezultat srečanja (32:28). Slovenski legionar Vasja Furlan se za Chartres ni vpisal med strelce.

LNH DIVISION 1, FRANCIJA, 7.KROG:
Petek, 13. novembra, ob 19.00:
Limoges Handball 87 – Fenix Toulouse 30:26 (17:12)
Dragan Gajić 10 (3), Igor Žabić 1.

Chartres Metropole – US Ivry Handball 32:28 (18:12)
Vasja Furlan 0.

PRESTAVLJENO:
Pays d`Aix UC – US Dunkerque HB

LESTVICA:

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore
https://www.facebook.com/lindapskmdoo/

More in Tuja prvenstva