Connect with us

Tuja prvenstva

Izjemni Zaponšek junak proti Montpellierju

Izjemni Zaponšek junak proti Montpellierju

Sobotni večer je bil znova zaznamovan za naše slovenske legionarje v treh največjih rokometnih državah. Številni so prišli do pomembnih točk v boju med tamkajšnjo elito, medtem ko drugi morali priznati premoč nasprotniku.

Kljub korona krizi je bilo na današnjem sporedu odigranih kar nekaj tekem. Znova so svoj pečat na rokometni bojiščih pustili tudi naši fantje, ki svojo rokometno znanje kažejo onkraj Slovenije. Bili smo priča številnim vrhunskim rokometnim partijam.

Prošt do pomembne zmage

Nemška Bundesliga je danes nadaljevala s tekmami 8. kroga tamkajšnjega prvenstva. TVB1898 Stutgart, katerega vrata brani nekdanji reprezentant Primož Prošt, je prišel do pomembnega para točk v boju za najvišja mesta. Po hudem boju in napeti končnici so Stuttgartčani strli odpor Hannoverjam kjer igrata Nejc Cehte in Urban Lesjak. Prošt se je na koncu veselil zmage z rezultatom 31:26.

Ludwigshafen Gorazda Škoda je na domačem parketu gostil ekipo Erlangena in zabeležil tesen poraz štirih zadetkov. Gostje so veljali za favorita in to prenesli tudi na igrišče. Končni rezultat 30:26 v korist Erlangena, za katerega tokrat ni nastopal Ferlin zaradi obolenja z virusom.

Tekma Melsungena in Magdeburga, pri kateri igra Marko Bezjak je bila prestavljena na kasnejši termin igranja.

LIQUI MOLY BUNDESLIGA, NEMČIJA, 8. KROG:
Sobota, 14. novembra
Die Eulen Ludwigshafen – HC Erlangen 26:30 (13:15)
Škof 4 obrambe; Ferlin ni bil v kadru

TVB1898 Stuttgart – TSV Hannover Burgdorf 31:26 (15:9)
Prošt 9 obramb; Cehte 0, Lesjak 11 obramb

MT Melsungen – SC Magdeburg – PRESTAVLJENA
Bezjak

Zaponšek zaklenil vrata Montpellieru

Zvezdniški Montpellier Handball je na domačem parketu gostil sedmouvrščeno ekipo prvenstva Cesson Rannes, za katero nastopata tudi Jože Baznik in Rok Zaponšek. Prav slednji je postal junak srečanja, saj je nekaj sekund pred koncem ubranil strel domačinov za zmago in tako svojemu moštvu zagotovil točko na težkem gostovanju. Končni rezultat 28:28.

Vid Kavtičnik je na domačem parketu gostil ekipo PSG – ja in prišel do poraza štirih zadetkov. Gostje so skozi celoto srečanja kazali svojo vlogo favorita, saj so tako v segmentu napada kot obrambe bili boljši nasprotnik. Končni rezultat srečanja 31:27 za Parižane.

LNH DIVISION 1, FRANCIJA, 8.KROG:
Sobota, 14. novembra
Montpellier Handball – Cesson Rennes MHB 28:28 (18:18)
Zaponšek 12 obramb

USAM Nimes – PSG Handball 27:31 (16:16)
Kavtičnik 1

Barcelona melje dalje

V španskem prvenstvu je bilo na sporedu šest tekem. Svoje tekme danes ni dočakal Jaka Špiljak, ki bi z Benidormom moral gostovati pri Balonmano Sinfin. Je pa zato do svoje enajste zmage v prvenstvu prišla ekipa Barcelone, ki je v gosteh ugnala ekipo BM Puente Genil, novih točk v prvenstvu se je s Huesco veselil tudi Janez Guček.

LIGA ASOBAL, ŠPANIJA, 13. KROG:
Sobota, 14. novembra
BM Puente Genil – FC Barcelona HB 20:29 (9:15)
Janc 4, Dolenec 2, Makuc ni bil v kadru

CB Cangas – BM Huesca 22:33 (10:17)
Guček 0

Balonmano Sinfin – BM Benidorm – PRESTAVLJENO
Špiljak

https://www.facebook.com/lindapskmdoo/

More in Tuja prvenstva