Connect with us

Liga NLB

Srbski vratar prihaja v novomeško Krko

Foto: osebni arhiv

Srbski vratar prihaja v novomeško Krko

Novomeščani bodo vrzel po odhodu Žige Urbiča v avstrijski Ferlach zakrpali s srbskim vratarjem Luko Radovićem, ki je nazadnje igral pri Leotarju Trebinje.

Radović je sicer vratarsko kariero začel v Samotu, nato prestopil h Kolubari in med letoma 2010 in 2016 branil barve slovitega beograjskega Partizana. S slednjim je osvojil tudi državni ter pokalni naslov in izkusil igranje v SEHA ligi. V sezoni 2016/2017 je igral pri grškem Diomidisu, nato za Slogo iz Požege, zadnji dve leti pa je igral v bosanski prvi ligi pri Leotarju.

Petindvajsetletni srbski čuvaj mreže, ki v višino meri 194 centimetrov, bo med vratnicama novomeškega prvoligaša zamenjal Žigo Urbiča.

»Po dveh dobrih sezonah v Leotarju je tekom epidemije koronavirusa prišla ponudba novomeške Krke in zelo sem vesel, da bom oblekel dres Krke. Slovenija je odlična sredina ter dobra liga za mlade igralce, zato verjamem, da se bomo borili za visoka mesta v prvenstvu,« je ob prestopu za ŠD Šport dejal nekdanji mladinski srbski reprezentant.

Glavni urednik rokometnega portala ŠD Šport

https://www.facebook.com/lindapskmdoo/

More in Liga NLB